Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Culmea dezastrului: Cum arată râul Nistru după ploile de zilele acestea - Video

© Photo : Igor VzorovДнестр
Днестр - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Stocarea neautorizată a gunoiului ne apropie de un dezastru ecologic. După ploi, toate gunoaiele ajung în râuri și lacuri, contaminându-le. Apoi ne întrebăm de ce nu avem apă curată, pește sănătos și legume ecologice.

CHIȘINĂU, 3 iunie – Sputnik. E.L. Plouă torențial zilele acestea în Moldova, iar șuvoaiele de apă spală toate gunoaiele aruncate de oameni în locuri neautorizate.

Râul Nistru - Sputnik Moldova
Societate
Catastrofa care amenință Republica Moldova: Ce ne poate salva

Cantități greu de estimat de deșeuri menajere, resturi de produse chimice, recipiente din plastic etc. ajung în râul Nistru, în celelalte râuri și în iazuri.

Din aceste ape contaminate, oamenii vor mânca pește și își vor iriga grădinile de legume. Și tot în aceste ape vor căuta să se scalde, pentru a scăpa de arșița verii.

Un video postat pe o rețea de socializare ne arată cât de dramatică este situația la Soroca: în Nistru au ajuns după ploaie mormane de PET-uri și alte gunoaie aruncate la nimereală de locuitorii din zonă.

În regiunea Sorocii, Nistrul este poluat zilnic și cu ape reziduale, din cauză că localitatea nu dispune de stații de purificare.

„Soroca nu are la ora actuală stații de purificare a apelor reziduale și acestea toate sunt deversate în Nistru. Pe partea Moldovei, de la Naslavcea până la Căușeni, cam toate orașele care sunt amplasate pe malul râului varsă apele uzate direct în Nistru. Astfel procedează și unele localități din Ucraina”, a declarat pentru Sputnik ecologistul  Anatolie Prohnițchi.

Nistrul este sursa principală de alimentare cu apă a mai multor localități din Republica Moldova, inclusiv Chișinău, precum și a unor orașe din Ucraina. De asemenea, apa Nistrului este folosită la irigare.

Fluxul de știri
0