Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Vreme rea în toată țară: Vor cădea averse cu descărcări electrice, grindină și vijelie

Abonare
Nu scăpăm nici astăzi de vreme ploioasă. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis cu puțin timp în urmă cod galben de averse însoțite de descărcări electrice, grindină și vijelie.

CHIȘINĂU, 6 iun – Sputnik. Meteorologii din Moldova au emis în această dimineață un nou cod galben de vreme rea. De la ora 10:00 și până la ora 23:00, pe întreg teritoriul țării se prevăd averse însoțite de descărcări electrice, grindină și vijelie.

În perioada indicată se prevăd descărcări electrice, izolat averse de 15-25 de litri pe metrul pătrat, cu grindină și vijelie în rafale de până la 15-20 de metri pe secundă.

Последствия ливня - Sputnik Moldova
”Potop” în Moldova: Salvatorii au intervenit la Cahul – Video

Paralel, rămâne în vigoare este un alt cod galben - de inundații locale. Avertizarea este valabilă până pe data de 7 iunie și a fost emisă în legătură cu informația Centrului Meteorologic privind căderea pe întreg teritoriul țării a precipitațiilor puternice, izolat foarte puternice.

Centrul Hidrologic avertizează despre creşterea locală a nivelului apei în râurile mici cu 0,5-1 metru și formarea scurgerilor intensive pe pante cu risc de inundații locale.

Administrațiile publice locale și agenţii economici, în subordinea cărora se află lacuri de acumulare, sunt avertizați să atragă atenţie la starea barajelor, podurilor căilor de evacuare a apei.

Fluxul de știri
0