Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Între UE și Rusia este nevoie de un parteneriat deplin

© Sputnik / Vladimir Sergeev / Accesați arhiva multimediaDrapelele Federației Ruse și Uniunii Europene
Drapelele Federației Ruse și Uniunii Europene - Sputnik Moldova
Abonare
Moscova va saluta restabilirea relațiilor cu Europa, în cazul în care Parlamentul European va fi gata să-și schimbe politica față de Rusia.

CHIȘINĂU, 7 iun – Sputnik. Rusia este gata să colaboreze cu Uniunea Europeană, însă așteaptă să fie făcuți pași în întâmpinare, a declarat Aleksei Zudin, politolog, membru al consiliului de experți al Institutului de Cercetări Socioeconomice și Politice.

Мероприятия с участием президента РФ В. Путина в рамках государственного визита в РФ председателя КНР Си Цзиньпина - Sputnik Moldova
Rusia
Vladimir Putin și Xi Jinping: Adevărata ”Diplomație Panda” la Moscova - Video

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, luând cuvântul în fața directorilor agențiilor de presă străine, a declarat că Rusia va saluta restabilirea relațiilor cu Europa, în cazul în care Parlamentul European va fi gata să-și schimbe politica față de țara lui.

„Președintele a dat clar de înțeles două lucruri. Primul: Rusia întotdeauna este și a fost dispusă să amelioreze cooperarea cu UE. Al doilea: mingea se află în terenul UE”, a declarat Zudin la postul de radio Sputnik.

Владимир Путин открыл памятник героям cопротивления в концлагерях - Sputnik Moldova
Video
Putin a inaugurat monumentul eroilor rezistenței din lagărele de concentrare

Potrivit politologului, Rusia așteaptă să fie făcuți primii pași care să demonstreze bunăvoința Uniunii Europene, iar acești pași trebuie să fie convingători, nu simbolici, și nu trebuie să fie pur și simplu o retorică. Se cunoaște că la ora actuală atitudinea Europei față de Rusia este contradictorie. Pe de o parte, se observă tot mai multe semne de intensificare a dispozițiilor realiste, a conștientizării faptului că între UE și Rusia este nevoie de un parteneriat, iar confruntarea înseamnă eșec. Pe de altă parte, deocamdată nu se înregistrează modificări vizibile și serioase în politica oficială a Uniunii Europene, deoarece clasa politică ce dă tonul de la Bruxelles a rămas aceeași.

„Probabil, va fi important în ce mod și cât de pozitiv vor influența rezultatele ultimelor alegeri în Parlamentul European”, a rezumat Zudin.

De menționat că relațiile dintre Federația Rusă și Occident s-au înrăutățit din cauza situației din Crimeea care s-a reunit cu Rusia în urma referendumului desfășurat în peninsulă. La acea oră Occidentul a impus sancțiuni împotriva Rusiei, iar Moscova a introdus măsuri de răspuns, orientându-se spre înlocuirea importurilor. Partea rusă a subliniat în repetate rânduri că a discuta cu ea în limbajul sancțiunilor este contraproductiv.

Fluxul de știri
0