Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Vladimir Putin și Xi Jinping: Adevărata ”Diplomație Panda” la Moscova - Video

© Sputnik / Александр Вильф / Accesați arhiva multimediaМероприятия с участием президента РФ В. Путина в рамках государственного визита в РФ председателя КНР Си Цзиньпина
Мероприятия с участием президента РФ В. Путина в рамках государственного визита в РФ председателя КНР Си Цзиньпина - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
După discuțiile oficiale de la Kremlin, Vladimir Putin și preşedintele Chinei, Xi Jinping, au mers la grădina zoologică din Moscova pentru a întâlni cei doi urşi panda uriaşi care au fost dăruiţi Rusiei de China ca un „un semn de respect și încredere”.

CHIȘINĂU, 6 iun – Sputnik. Urşii panda, aflaţi în pericol de dispariţie sunt consideraţi o comoară națională în China, Rusia devenind una dintre cele 18 țări din lume care găzduiesc aceste animale preţioase.

”Când vorbim despre panda, pe fața noastră apare un zâmbet”, a declarat Putin jurnaliștilor în cadrul unei conferințe de presă, miercuri.

Președintele rus a mulțumit omologului său chinez pentru ”gestul prietenos” de a trimite urşii la Moscova, ceea ce, potrivit lui Putin, arată că Beijingul apreciază legăturile bilaterale.

Doi urşi panda uriași – un mascul numit Ru Yi, care împlineşte trei ani pe 30 iulie, și o femelă pe nume Ding Ding, care este mai tânără cu un an și o zi – au sosit în aprilie din Sichuan, sud-vestul Chinei, și au fost menţinuţi în carantină preventivă de atunci.

Vladimir Putin și Xi Jinping - Sputnik Moldova
Rusia
Întrevedere de rang înalt: Vladimir Putin și Xi Jinping - negocieri la Moscova

Putin și Xi i-au vizitat la pavilionul nou construit. Ru Yi și Ding Ding vor petrece următorii 15 ani în capitala rusă, rămânând în continuare în proprietatea statului chinez. Dacă vor reuşi să facă pui – se știe că urşii panda se reproduc rar în captivitate, aceștia vor aparţine tot Beijingului.

”Cei doi panda se simt minunat”, i-a asigurat primarul Moscovei, Serghei Sobyanin, pe cei doi lideri, potrivit RT.

Grădina zoologică din Moscova s-a alăturat în 2016 programului chinez pentru conservarea, protejarea și studierea urşilor panda. Discuțiile au continuat timp de trei ani, ceea ce poate fi considerat destul de puţin, după ce Finlanda și Olanda au avut nevoie de 10 și, respectiv, 16 ani, pentru a negocia un program similar. Relațiile politice și economice dintre Moscova și Beijing, care avansează rapid, au jucat un rol în accelerarea așa-numitei ”diplomații panda”.

Fluxul de știri
0