Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Putin a inaugurat monumentul eroilor rezistenței din lagărele de concentrare

Abonare
Vladimir Putin a participat la ceremonia de inaugurare a monumentului eroilor rezistenței din lagărele de concentrare. Monumentul este înălțat la Muzeul Evreiesc și Centrul Toleranței.

Prima piatră a compoziției sculpturale a fost pusă în anul 2018, de Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului, cu participarea lui Putin și a premierului Israelului, Benjamin Netanyahu. Vladimir Putin a participat la ceremonia de inaugurare a monumentului.

"Am fost foarte bucuros să mă aflu astăzi aici. Inaugurarea monumentului este un lucru bun, dar cel mai important este ca noi să păstrăm memoria despre cele întâmplate în inimile noastre, în sufletele noastre. Și atunci nu vom mai avea loc astfel de tragedii despre care noi vorbim astăzi", a declarant Putin la ceremonia de inaugurate.

Еврейская Община Молдовы - Sputnik Moldova
Societate
La Chișinău va fi deschis un Centru cultural istoric evreiesc

Potrivit președintelui, ceea ce s-a întâmplat cu poporul evreu este, fără discuții, una dintre cele mai tragice și, în același timp, mai mărețe pagini nu doar din istoria poporului evreu, dar și a istoriei universale.  

Putin a spus că datorită curajului celor încarcerați, puterii lor spirituale, s-a dat ripostă și a fost distrusă "mașina distrugerii pe care națiștii o considerau perfectă și invulnerabilă".

Fluxul de știri
0