Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin: Ce se va întâmpla cu noul tratat nuclear „START” – Pericolul ce pândeşte omenirea

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova
Abonare
Noul Tratat pentru Reducerea Armelor Strategice (START) încheiat în 2011 între Rusia și Statele Unite și limitarea cursei înarmărilor nucleare expiră în 2021. Potrivit lui Vladimir Putin, Rusia nu poate prelungi acest acord dacă Washingtonul nu intenționează să-l renegocieze.

CHIȘINĂU, 7 iun – Sputnik. Noul Tratat pentru Reducerea Armelor Strategice (START) încheiat în 2011 între Rusia și Statele Unite și limitarea cursei înarmărilor nucleare expiră în 2021. Potrivit lui Vladimir Putin, Rusia nu poate prelungi acest acord dacă Washingtonul nu intenționează să-l renegocieze.

Мероприятия с участием президента РФ В. Путина в рамках государственного визита в РФ председателя КНР Си Цзиньпина - Sputnik Moldova
Rusia
Vladimir Putin și Xi Jinping: Adevărata ”Diplomație Panda” la Moscova - Video

Vladimir Putin a anunțat că Rusia nu va extinde noul Tratat START, care va expira în februarie 2021, dacă nimeni nu dorește acest lucru. Preşedintele rus a vorbit cu jurnaliştii din presa internațională, la Sankt Petersburg, în cadrul Forumului Economic Internațional din Sankt Petersburg (SPIEF).

„Am spus deja de o sută de ori că suntem pregătiţi, dar nimeni nu a negociat cu noi până astăzi (…), iar în 2021 totul se va sfârși”, a spus președintele rus, citat de Sputnik France

Putin a reamintit că, după ce acest tratat va expira, nu vor mai exista alte mijloace pentru a preveni o cursa a înarmărilor și plasarea de arme în spațiu. Totuşi, potrivit lui, Forțele Armate rusești dispun deja de sisteme de apărare antiaerienă care „garantează securitatea pe o lungă perioadă istorică”.

„Am depășit concurenții noștri în această direcție prin crearea de sisteme de hiperarme”, a spus Vladimir Putin.

Vladimir Putin - Sputnik Moldova
Rusia
Rusia: Putin a depus în Duma de Stat proiectul de lege cu privire la suspendarea INF

Totodată, președintele rus a avertizat cu privire la pericolul creării unei arme nucleare cu putere redusă și al utilizării de rachete strategice non-nucleare.

„La bordul unui submarin, undeva în regiunile oceanelor lumii, este lansată o rachetă strategică cu rază lungă de acțiune, dar cum știi dacă are sau nu încărcătură nucleară? Înţelegem cât de grav este acest lucru, cât de periculos? Şi dacă o altă țară răspunde? Unde va conduce acest lucru?”, a atras atenţia președintele rus.

SPIEF este un forum internațional care se desfășoară anual la Sankt Petersburg. Sunt dezbătute aspecte economice cheie care privesc Rusia, piețele emergente și omenirea în general.

Forumul Economic Internațional de la Sankt Petersburg are loc din 1997. Din 2006, se desfăşoară sub patronajul și cu participarea președintelui Rusiei.

Fluxul de știri
0