Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Rusia: Putin a depus în Duma de Stat proiectul de lege cu privire la suspendarea INF

© Sputnik / Валерий Мельников / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova
Abonare
Vladimir Putin a depus în Duma de Stat proiectul de lege cu privire la suspendarea Tratatului Forțelor Nucleare Intermediare (INF).

CHIȘINĂU, 30 mai – Sputnik. Vladimir Putin a depus în Duma de Stat proiectul de lege cu privire la suspendarea participării Rusiei în Tratatului Forțelor Nucleare Intermediare (INF), a anunțat președintele camerei inferioare a parlamentului, Vyacheslav Volodin.

Drapelel statelor NATO - Sputnik Moldova
Fost general al NATO: „Pentru Europa ar fi un dezastru dizolvarea Tratatului INF”

Examinarea proiectului în prima lectură este planificată pentru ziua de 18 iunie. Consiliul Federației a anunțat că este gata să examineze proiectul imediat ce va fi aprobat de Duma de Stat.

În calitate de reprezentant oficial al președintelui rus, care va participa la examinarea documentului, a fost numit viceministrul Afacerilor Externe, Serghei Riabkov.

În cazul în care proiectul va fi aprobat de parlamentari, acesta urmează să intre în vigoare de la data publicării.

În textul proiectului se spune că ratificarea acestuia nu necesită alocarea unor surse suplimentare din bugetul de stat.

În afară de aceasta, președintelui i se oferă dreptul de a lua decizii cu privire la o eventuală reactivare a tratatului.

Fluxul de știri
0