Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin a înmânat distincții de stat: Au fost decorați Matvienko, Simonian, Infantino

© Sputnik / Сергей Гунеев / Accesați arhiva multimediaVladimir Purin și Gianni Infantino
Vladimir Purin și Gianni Infantino - Sputnik Moldova
Abonare
Ceremonia s-a desfășurat joi, în sala Ekaterinsk de la Kremlin.

CHIȘINĂU, 23 mai – Sputnik. Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, a înmânat la Kremlin distincții de stat unor personalități eminente ruse și din străinătate, printre care se numără președintele Consiliului Federației, Valentina Matvienko; redactorul șef al RT și AIP „Rossia segodnia”, Margarita Simonian; umoristul Mihail Jvanețki, designerul Valentin Iudașkin, interpreta Larisa Dolina, rectorul Academiei de Balet „Vaganova”, Nocolai Țiskaridze; actorul Serghei Makoveșki și președintele FIFA, Gianni Infantino.

Julian Assange - Sputnik Moldova
Rusia
Simonian, despre arestarea lui Assange: „Victoria ipocriziei”

Ceremonia a avut loc joi, la Kremlin. Peste 30 de personalități – din domeniul educației, sănătății, sportului, piloți-cosmonauți, savanți, artiști renumiți, lucrători din ramura industriei și agriculturii - au fost decorate cu ordine, medalii și diplome de onoare.

Șeful statului a mulțumit tuturor pentru muncă și realizările obținute, pentru devotamentul față de Rusia, pentru participarea creativă și receptivă în viața țării.

„Prin exemplul vostru inspirați milioane de oameni ca să obțină cât mai multe, să muncească pentru bunăstarea Patriei”, a spus Putin la ceremonia de decorare.

Președintele Consiliului Federației, Valentina Matvienko, a fost decorată cu ordinul „Andrei Pervosvannîi”; rectorul Universității de Stat din Moscova „M. V. Lomonosov”, Victor Sadovnicii, cu ordinul „Pentru merite față de Patrie” gradul I. Scriitorul-umorist Mihail Jvanețki, primarul orașului Kazan, Ilsur Metșin și designerul Valentin Iudașkin au fost decorați cu ordinul „Pentru merite față de Patrie”, gradul III.

RT Reporter Detained at US Inauguration Protests Faces Up to 10 Years of Prison - Sputnik Moldova
Rusia
Postul de televiziune RT a cucerit „aurul” și „argintul” în Europa – Video

Cu ordinul „Pentru merite față de Patrie”, gradul IV a fost decorat actorul Serghei Makovețki, piloții de încercare Oleg Novițki și Andrei Borisenko, precum și directorul general al Comitetului organizatoric-2018 pentru pregătirea și desfășurarea Campionatului Mondial de Fotbal, Aleksei Sorokin. Pilotul de încercare Vladimir Kutanin de la uzina de elicoptere din Moscova a fost decorat cu ordinul „Bărbăție”.

Ordinul „Aleksandr Nevski” a fost înmânat pictorului Serghei Andriaka, președintelui companiei teleradio „Mir”, Radik Batîrșin, redactorului șef al RT și AIP „Rossia segodnia”, margarita Simonian.

Главный редактор телеканала RT и МИА Россия сегодня Маргарита Симоньян - Sputnik Moldova
Politică
Simonian: În Franța există două probleme – RT și Sputnik

Cu Ordinul popoarelor au fost menționați interpreta Larisa Dolina, președintele FIFA, Gianni Infantino; ambasadorul RPC în Rusia, Li Hui; italianul, partener al biroului de avocați „De Gaulle, Fleurance şi partenerii”, Andrea Pinn; balerinul, rectorul Academiei de Balet „Vaganova”, Nicolai Țiskaridze; directorul general al „Gazprom-Media holding”, Dmirti Cernîșenko.

Titlul onorific de lucrător emerit al culturii fizice din Federație Rusă a fost conferit prim- vicepreședintelui uniunii fotbalului din Rusia, Nikita Simonian.

Vladimir Putin a spus că toți cei care au fost decorați formează o mare echipă pe care „membrii străini” o fac să fie și mai frumoasă.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0