Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Simonian: În Franța există două probleme – RT și Sputnik

© Sputnik / Виталий Белоусов / Accesați arhiva multimediaГлавный редактор телеканала RT и МИА "Россия сегодня" Маргарита Симоньян
Главный редактор телеканала RT и МИА Россия сегодня Маргарита Симоньян - Sputnik Moldova
Abonare
Redactorul șef al postului de televiziune RT și al AIP „Rossia Segodnia”, Margarita Somonian, a comentat afirmațiile președintelui Franței, Emmanuel Macron, la adresa RT și Sputnik.

CHIȘINĂU, 6 feb – Sputnik. În Franța există două probleme: RT și Sputnik, a declarat Margarita Simonian în cadrului emisiunii „O seară cu Vladimir Soloviov” la postul de televiziune „Rossia”.

„După cum am putut constata în scurta perioadă de aflare la conducere a președintelui Macton, în Franța există două probleme: RT și Sputnik. Macron ne-a ales drept țintă, drept mesajul său principal în retorica din campania electorală încă înainte de a deveni președinte. Imediat ce era atacat, i se spunea că ceva nu este în regulă, că are probleme. El spunea că sunt falsuri difuzate de Rusia, de RT și Sputnik. Că ei nu vor ca el să devină președinte. Putin nu vrea. De aceea el își aplică armele împotriva mea. Ei bine, a devenit președinte. Acum are o problemă politică internă colosală - „vestele galbene”. Acestea nu se calmează. Popularitatea lui Macron este în cădere”, a declarat Simonian.

Maria Zaharova - Sputnik Moldova
Rusia
Maria Zaharova a comentat atacurile lui Emmanuel Macron la adresa Sputnik

Anterior, ziarul „Point” scria că, la întâlnirea cu jurnaliștii francezi, Macron a declarat că unul dintre liderii mișcării „vestelor galbene”, Eric Drouet, este un „produs media, un produs al rețelelor de socializare”. Potrivit acestuia, „vestele galbene” au fost consultate din afară, iar activitatea lor este susținută de „conturi plătite pe rețelele de socializare și de troli”, printre aceștia fiind menționate RT și Sputnik.

Dacă afirmațiile președintelui Franței Emmanuel Macron la adresa RT și Sputnik se vor adeveri, acestea sunt absolut inacceptabile din punctul de vedere al practicii internaționale, a declarat vicedirectorul departamentului informații și presă al MAE al Rusiei, Maksim Buiakevici.

„Au răsunat declarațiile domnului Macron care au fost publicate într-un săptămânal francez în care, după cum se presupune, (și noi încercăm acum să aflăm acest lucru de la partenerii noști francezi, la nivelul ministerului de Externe, dacă au fost făcute astfel de afirmații), că domnul Macron, enumerând pericolele informaționale care amenință Franța, a menționat, prin virgule, anumite grupări naționaliste de dreapta sau de stânga și RT, Sputnik”, a declarat Buiakevici în cadrul mesei rotunde „Ziua internațională a Internetului inofensiv. Tendințe mondiale și bun simț”, organizată de AIP „Rossia Segodnia” împreună cu MAE al Rusiei, Centrul regional al tehnologiilor internet și Asociația de comunicații electronice din Rusia.

Главный редактор телеканала RT и МИА Россия сегодня Маргарита Симоньян - Sputnik Moldova
Rusia
Simonian, despre măsurile anti-Sputnik: Acum urmează să sisteze apa caldă

„Evident, astfel de opinii, pe lângă faptul că sunt pur și simplu inacceptabile din punctul de vedere al practicii internaționale, ele mai și demonstrează atitudinea prietenilor noștri occidentali în privința instaurării directe a cenzurii în mediile lor digitale de informare”, a adăugat Buiakevici.

„Au trecut demult timpurile când poate că exista parțial, într-un anumit sens, la acel moment un stereotip justificat cu privire la libertatea deplină în mediul digital din Occident și la lipsa de libertate în Rusia. De facto, la ora actuală în Occident, în totală contradicție cu obligațiile legislative și internaționale în vigoare ale statelor occidentale, precum și ale Rusiei, are loc un proces sistematic lent, dar constant, de implementare a unor forme indirecte ale cenzurii pe Internet”, a subliniat diplomatul.

Anterior, redactorul șef al RT și Sputnik, Margarita Simonian, a declarat că agenția Sputnik și postul de televiziune RT nu cumpără nici un fel de conturi pe rețelele de socializare, menționând că „vestele galbene” într-adevăr preferă RT: imaginile video de la proteste acumulează milioane de accesări, iar reporterii acestui post sunt ovaționați atunci când își încep transmisiunile în direct.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0