Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Revine racketul din anii '90: Lichidau, inclusiv fizic, concurenții economici

CC0 / Pixabay / NestoR019 / Pistol
Pistol - Sputnik Moldova
Abonare
Autoritățile încearcă cu orice preț să aducă investiții străine în Republica Moldova, în același timp, iată ce li se întâmplă oamenilor de afaceri autohtoni.

CHIȘINĂU, 26 apr – Sputnik, S. P. În Republica Moldova concurenții sunt, pur și simplu, lichidați și nu doar prin pârghii economice, ci chiar fizic.

pistol - Sputnik Moldova
Societate
Racket ca în anii '90 în autonomia găgăuză: Au intrat în casă cu cagule și pistoale

Procuratura și Inspectoratul General al Poliției au anunțat că i-au reținut pe șapte angajaţi ai unei companii de transport, care, pentru a-şi lichida concurenţii, s-au dedat la o serie de şantajuri, distrugeri şi deteriorări intenţionate ale bunurilor firmelor concurente.

Activitatea grupului criminal organizat a fost documentată mai bine de patru luni, operaţiunea de destrucurarea acesteia fiind realizată de Procuratura municipiului Chişinău, de comun cu ofiţerii Inspectoratului Naţional de Investigaţii, Serviciului Protecţie Internă şi Anticorupţie al MAI, cu suportul Brigăzii de Poliţie cu Destinaţie Specială “Fulger”.

Урожай зерна - Sputnik Moldova
Societate
Revine racketul din anii '90: Iată ce au pățit zeci de agricultori

În urma măsurilor speciale de investigaţii, oamenii legii au stabilit că organizatorii grupării, doi locuitori ai Capitalei, cu vârstele de 38 şi 33 de ani, administratori ai unor firme specializate în transportul de călători, au organizat comiterea mai multor activităţi criminale, a căror ţintă erau administratorii firmelor concurente.

Și anume, aceştia acţionau prin şantaj, incendierea şi atacarea autocarelor ce aparţineau firmelor concurente, aflate pe teritoriul Republicii Moldova, Federaţiei Ruse şi Cehiei, atentau la viaţa şi sănătatea acestora, îi atacau pe teritoriul gărilor auto.

poliţie, reţinere, grupare - Sputnik Moldova
Societate
Șocant: În Republica Moldova revine racketul din anii ’90 – VIDEO

La 25 aprilie 2019, procurorii şi ofiţerii din grupul de urmărire penală au descins la domiciliile, oficiile şi în mijloacele de transport ale suspecţilor. Ca urma re a acţiunilor demarate, au fost depistate şi ridicate obiecte care demonstrează apartenenţa acestora la săvâşrirea infracţiunilor sus-menţionate, inclusiv: aparate de telefonie mobilă, staţii radio utilizate pentru comunicare, lubrifiant de incendiere, arme albe, carduri bancare, purtători de informaţie digitală, cecuri care confirmă deplasările peste hotare, ciorne şi înscrisuri cu scheme de deplasare (se anexează tabel foto).

Oamenii legii au reținut şapte persoane, care urmează a fi prezentate în faţa magistraţilor cu demersuri la arest.

Actualmente, acţiunile de urmărire penală şi măsurile speciale de investigaţii continuă în vederea stabilirii tuturor persoanelor implicate această schemă ilegală.

Fluxul de știri
0