Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Șocant: În Republica Moldova revine racketul din anii ’90 – VIDEO

© Photo : IGPpoliţie, reţinere, grupare
poliţie, reţinere, grupare - Sputnik Moldova
Abonare
Racketul din anii ’90 ai secolului trecut a revenit în țara noastră: un grup criminal a estorcat prin amenințări și șantaj 50 de mii de lei de la un om de afaceri din Capitală.

CHIŞINĂU, 31 aug — Sputnik. Doi bărbați, de 28 și 32 de ani, membrii unui grup infracțional, domiciliați în oraşele Chișinău și Stăuceni, sunt cercetați în stare de arest, fiind suspectați de șantaj. Suspecții au fost reținuți în flagrant în timp ce estorcau suma de 20 000 lei de la un bărbat, anunţă Inspectoratul General al Poliției din republica Moldova.

Potrivit unui comunicat de presă difuzat de această instituție, polițiștii au fost sesizați de un locuitor al municipiului Chișinău, care este manager al unui magazin de construcții, că este șantajat de către două persoane necunoscute.

Suspecții șantajau victima, amenințând-o cu faptul că îi va crea probleme la locul de muncă dacă ne le va da bani. În consecinţă, infractorii au obținut pe cale ilegală 50 000 de lei de la omul de afaceri.

Inițial, suspecții au cerut doar 30 000 de lei. Bărbatul le-a transmis banii, dar criminalii l-au amenințat din nou, cerându-i încă 20 000 de lei.

Datorită acțiunilor prompte ale ofițerilor Direcției Operațiuni Speciale a Inspectoratului Național de Investigații și Direcției de Poliție a municipiului Chișinău, sub conducerea procurorilor Procuraturii municioiului Chişinău, acțiunile ilegale ale bănuiților au fost prevenite.

Suspecții au fost reținuți în timp ce primeau 20 000 de lei de la victimă.

Ca urmare a perchezițiilor efectuate la domiciliul și automobilul suspecților, polițiștii au depistat și ridicat mijloacele bănești obținute prin șantaj.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 189, alin. 2, Cod Penal al Republicii Moldova. Conform legislației în vigoare, persoanele culpabile de „Șantaj" riscă închisoare de la 5 la 7 ani închisoare sau amendă de la 42 500 la 67 500 de lei.

Criminali reţinuţi de poliţişti
Criminali reţinuţi de poliţişti  - Sputnik Moldova
Criminali reţinuţi de poliţişti
Fluxul de știri
0