Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Racket ca în anii '90 în autonomia găgăuză: Au intrat în casă cu cagule și pistoale

© Sputnik / Rodion Proca / pistol
pistol - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Acum doi ani, în Ceadâr-Lunga, a avut loc un atac tâlhăresc ca în anii '90: au întrat mascați și înarmați în casa unui om de afaceri și, terorizând familia acestuia – o femeie cu trei copii minori, au luat toți banii.

CHIȘINĂU, 14 mart– Sputnik. Secţia relaţii publice a Procuraturii Generale a anunțat că organizatorul atacului tâlhăresc, care acum doi ani, împreună cu încă doi indivizi, a intrat în casa unui om de afaceri din Ceadâr-Lunga şi ameninţând cu un pistol a cerut toţi banii, a fost condamnat la 9 ani şi 6 luni închisoare. Sentinţa este cu drept de atac în modul stabilit de lege.

Урожай зерна - Sputnik Moldova
Societate
Revine racketul din anii '90: Iată ce au pățit zeci de agricultori

Procuratura autonomiei găgăuze, Oficiul Comrat, a demonstrat că, în ianuarie 2017, cei trei inculpaţi, înarmaţi şi cu cagule pe cap, au pătruns în locuinţa unui om de afaceri, unde la acel moment se afla doar soţia cu cei trei copii monori. Ameninţând femeia, aceştia i-au cerut toţi banii. Speriată, victima le-a arătat agresorilor locul unde se aflau toţi cei 800 de lei, pe care inculpaţii i-au sustras şi au fugit de la locul faptei.

Urmare unui complex de acţiuni de urmărire penală, peste aproximativ un an de la crimă, inculpaţii au fost reţinuţi.

În timpul percheziţiei, la domiciliul organizatorului tâlhăriei au fost depistate şi ridicate droguri, dar şi arma folosită la comiterea crimei. Totuşi, fiind audiat de procurori, el nu şi-a recunoscut vina, denunţându-i în schimb pe ceilalţi doi participanţi la atac, în speranţa că, astfel, va scăpa de pedeapsă.

Ceilalţi doi agresori şi-au recunoscut pe deplin vina, fiind condamnaţi pentru aceste fapte la pedepse cuprinse între 6 şi 7 ani, sentinţele intrând deja în vigoare.

Fluxul de știri
0