Продолжается реконструкция Большого Каменного моста - Sputnik Moldova
Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Peskov despre blocarea conturilor pe Facebook: RT trebuie să-și apere drepturile

© Sputnik / Илья Питалев / Trecere la banca de fotografiiDmitri Peskov
Dmitri Peskov - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Facebook a blocat proiectul „In the Now” al prezentatoarei RT Anissa Naouai, precum și paginile ce țin de acest proiect - Soapbox, Waste-Ed și Backthen; aproape concomitent, la CNN a apărut un subiect care „demască” legătura acestor pagini cu postul TV rusesc.

CHIȘINĂU, 18 feb – Sputnik. Kremlinul consideră că RT va reuși să-și apere drepturile în cazul blocării paginilor de pe rețeaua de socializare Facebook, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui Federației Ruse.

„Mai întâi, trebuie să obținem o explicație. Consider că, fără îndoială, RT trebuie să-și apere interesele și trebuie să obțină explicații concrete de la această companie: care a fost motivul blocării”, a spus Peskov, citat de RIA Novosti.

Peskov a menționat că RT a reușit de mai multe ori să-și apere drepturile și și-a exprimat încrederea că acest caz nu va deveni o excepție.

Главный редактор телеканала RT и МИА Россия сегодня Маргарита Симоньян - Sputnik Moldova
Politică
Simonian: În Franța există două probleme – RT și Sputnik

„Știm că am reușit de mai multe ori să ne apărăm drepturile. Sper că așa va fi. Sper că RT va reuși să-și apere drepturile, cel puțin, asta trebuie să facă”, a subliniat Peskov.

Facebook a blocat proiectul „In the Now” al prezentatoarei RT Anissa Naouai, precum și paginile ce țin de acest proiect - Soapbox, Waste-Ed și Backthen. Aproape concomitent, la CNN a apărut un subiect care „demască” legătura acestor pagini cu postul TV rusesc.

Blocarea care a intervenit după reportajul CNN este o confruntare geopolitică deschisă, consideră Margarita Simonian, redactorul șef al postului de televiziune RT publicându-și comentariul pe contul său din telegram.

Totodată, compania căreia îi aparțin aceste conturi nu neagă că, într-adevăr, are legătură cu RT, însă a subliniat că nu a încălcat nuci un fel de reguli.

„CNN s-a comportat și de data aceasta ca mâna dreaptă a … Departamentului de Stat, NATO și a tot ce este legat de acestea. Și Facebook a procedat la fel. CNN nici măcar nu ascunde că au realizat așa-numita investigație proprie, mai exact – un material cu un caracter absolut de șantaj la indicația directă a fondului finanțat de NATO și Departamentul de Stat”, a menționat Simonian.

Aceasta a subliniat că, în realitate, CNN a impus Facebook-ul să lichideze conturile.

Офис телеканала RT в Москве - Sputnik Moldova
Uniunea Jurnaliștilor din Germania a cerut autorităților să nu elibereze licență pentru RT

„Facebook este atât de speriat de faptul că va fi iarăși învinuit de acordarea ajutorului pentru ruși în implicarea și distrugerea democrației în SUA, încât, fără a sta pe gânduri, a lichidat în câteva minute contul care avea 4 milioane de abonați. Acest video a avut 2,5 milioane de vizualizări pe Facebook. Nu au existat și nici nu există nici un fel de pretenții din partea Facebook față de video și față de conținutul postărilor acestui post. Dar, odată ce CNN a telefonat și a zis: „Cum de le permiteți acestor ruși să comunice cu populația noastră?”, Facebook a lichidat pur și simplu acest cont”, a adăugat Simonian, menționând că „mai departe o să fie doar mai rău”.  

„Deja nimeni nu mai încearcă să creadă în libertate și nici chiar să vorbească de o oarecare libertate, acesta este deja un conflict geopolitic în care platformele noastre media apar drept armă adevărată. Nu știu dacă în acest scop au fost create, însă acum lucrurile stau anume astfel”, a conchis Simonian.  

Главный редактор телеканала RT и МИА Россия сегодня Маргарита Симоньян - Sputnik Moldova
Rusia
Cum "a îndrăznit" șeful diplomației germane să acorde un interviu pentru RT

Anterior Facebook a blocat conturile a patru proiecte independente ale grupului jurnalistic Maffick Media care parțial aparține de Ruptly. Proiectele respective publică materiale video despre istorie, evenimente, probleme sociale și mediul ambiant. Facebook nu a prevenit proiectele că vor fi blocate și nu le-a pus la curent cu motivul acestei decizii.

Conturile au fost blocate în câteva ore după apariția materialului postului de televiziune CNN. În acest material se menționează că postul de televiziune CNN a început pregătirea subiectului după ce a primit informația de la centrul analitic German Marshall Fund care este recunoscut în Rusia ca „organizație indezirabilă” fiind o organizație necomercială americană finanțată de guvernul SUA (USAID și Departamentul de Stat), MAE al Germaniei, NATO, corporațiile de apărare ale SUA și de alte organizații.

Urmăriți Sputnik Moldova pe rețeaua de socializare OK>>>

Fluxul de știri
0