Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Uniunea Jurnaliștilor din Germania a cerut autorităților să nu elibereze licență pentru RT

© Sputnik / Илья Питалев / Accesați arhiva multimediaОфис телеканала RT в Москве
Офис телеканала RT в Москве - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Uniunea Jurnaliștilor din Germania a cerut autorității de reglementare a activității presei să nu elibereze licența de emisie postului de televiziune RT Deutsch.

CHIȘINĂU, 12 ian – Sputnik. Uniunea Jurnaliștilor din Germania (DJV) a îndemnat organele de reglementare a audiovizualului să nu elibereze licența de emisie portalului de limbă germane RT Deutsch.

“Uniunea Jurnaliștilor din Germania îndeamnă organele regionale de reglementare a activității presei să nu elibereze site-ului RT Deutsch licența de emisie a postului de televiziune RT”, se spune într-o declarație a organizației.

“Pentru noi, RT nu reprezintă un mijloc de informare, ci un instrument de propaganda a Kremlinului”, precizează organizația printr-un comunicat.

RT Reporter Detained at US Inauguration Protests Faces Up to 10 Years of Prison - Sputnik Moldova
Politică
Hackerii au publicat rapoarte Integrity Initiative cu privire la activitatea Sputnik şi RT

În ultimii ani situația presei rusești din Occident a devenit tot mai complicate. În noiembrie a anului trecut, Parlamentul European a adoptat o rezoluție în care se vorbește despre necesitatea contracarării activității presei rusești, printre principalele amenințări fiind enumerate Sputnik și RT.

Comentând adoptarea acestei rezoluției, președintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a felicitate pe jurnaliștii RT și Sputnik pentru activitatea prodigioasă. În același timp, el a menționat că acest document demonstrează o degradare evidentă a democrației în societatea occidentală.

Mai mulți politicieni occidentali, inclusiv senatori și congresmani americani, precum și președintele Franței, au acuzat Sputnik și RT de imixtiune în alegerile din SUA și Franța, însă nu au prezentat nicio dovadă. În același timp, corespondenților Sputnik France și RT li se refuză acreditarea la Palatul Elysee și alte instituții de stat.

RT - Sputnik Moldova
Rusia
Moscova va răspunde dur Statelor Unite pentru presiunile asupra RT și Sputnik

Ministerul de Justiție al SUA a introdus RT America în registrul agenților străini, în timp ce celelalte instituții media ale statelor străine, precum britanicul BBC, chinezul CCTV, postul francez de televiziune France 24 și postul de radio german Deutsche Welle nu sunt înregistrați în această calitate. Ulterior, RT a fost lipsit de acreditare la Congresul SUA. Sputnik SUA, de asemenea, a fost introdus în registrul agenților străini.

Postul de televiziune RT se confruntă cu anumite piedici în activitatea sa și în Marea Britanie. Anterior, organul de reglementare a spațiului media Ofcom a declarat că RT a încălcat regulamentul de emisie în șapte buletine de știri. Postul de televiziune a răspuns că este extreme de dezamăgit de concluziile organului. Potrivit ambasadorului Rusiei la Londra, Aleksander Yakovenko, postul rusesc de televiziune a devenit foarte popular printre britanic, motiv pentru care se exercită presiuni asupra lui.

Fluxul de știri
0