Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Previziune NASA: Asteroidul Bennu este „capabil” să distrugă civilizația umană

© Photo : JAXAAsteroid - Imagine Simbol
Asteroid - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Abonare
Descoperile au fost făcute de sonda OSIRIS-REx trimisă să studieze corpul ceresc care prezintă cel mai mare pericol potențial pentru Terra.

CHIȘINĂU, 12 dec - Sputnik. Descoperit în 1999, asteroidul Bennu este ținut permanent sub supravegherea oamenilor de știință care consideră că acesta ar fi capabil să provoace sfârșitul civilizației umane.

Asteroid - Imagine Simbol - Sputnik Moldova
Imagini incredibile: Un asteroid periculos a fost filmat de agenția spațială NASA - Video

În cazul unui impact cu Pământul, corpul ceresc cu diametru de 490 de metri și greutate de 3,4 miliarde de tone, poate elibera o energie echivalentă cu 1450 megatone de TNT, ceea ce e de trei ori mai mult decât puterea tuturor bombelor nucleare care au fost detonate de pământeni.

Potrivit estimărilor, Bennu ar avea o șansă din 2700 de a se ciocni de Pământ la 21 septembrie 2185.

Misiunea spațială a sondei OSIRIS-REx, programată să dureze un an, a și adus primele rezultate, informează NASA.

​S-a dovedit că pe suprafața sunt prezente multe fragmente de rocă și chiar un pisc care ar putea împiedica procedura de prelevare a probelor de sol.

Aceasta va fi realizată doar atunci când centrul de dirijare a zborului va avea harta completă a corpului ceresc pentru a alege locul descinderii.

Метеорит (рисунок) - Sputnik Moldova
Știre de la NASA care ne dă fiori: Un asteroid a explodat în atmosfera Pământului

Spectrometrele au stabilit deja că asteroidul are un înveliș din minerale lutoase care conțin multe molecule de H2O. Ceea ce, potrivit oamenilor de știință, demonstrează că apa lichidă sau cel puțin aburii ei au existat, chiar din momentul formării Sistemului Solar, în structura plantei mamă a asteroidul Bennu.

Probele cu materia primară, care se planifică să fie obținute în 2019, vor di expediate spre Terra într-o capsulă specială prevăzută să aterizeze pa teritoriul SUA în 2023.

Fluxul de știri
0