Stare de război în Ucraina – Decizia Consiliului Suprem de Securitate și Apărare

© Ukrainian Presidential Press Office / Accesați arhiva multimediaПрезидент Украины П. Порошенко провел совещание с Ю. Луценко и А. Турчиновым
Президент Украины П. Порошенко провел совещание с Ю. Луценко и А. Турчиновым - Sputnik Moldova
Abonare
Ca această decizie să intre în vigoare, ea trebuie să fie confirmată de Rada Supremă a țării.

CHIȘINĂU, 26 nov – Sputnik. Secretarul Consiliului Suprem de Securitate și Apărare al Ucrainei, Alexandr Turcinov, a declarat că membrii Consiliului au votat unanim pentru declararea stării de război pe teritoriul țării, timp de 60 de zile.

Три корабля ВМС Украины пересекли российскую границу - Sputnik Moldova
Rusia
Situația se complică: Rusia reacționează, Ucraina continuă provocările

Decizia, ca să intre în vigoare, trebuie să fie confirmată de parlamentul ucrainean – Rada Supremă. Aceasta are deja anunțată o ședință pentru ora 16:00, transmite RIA Novosti.

“Să-i propunem președintelui Ucrainei să instituie stare de război în Ucraina pe o perioadă de 60 de zile, vă rog să mă susțineți”, a declarat secretarul Consiliului Suprem de Securitate și Apărare, Alexandr Turcinov, la ședința Consiliului.

La rândul său, președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a declarat că posibila anunțare a stării de război nu înseamnă că Kievul renunță la mijloacele politice și diplomatice de „eliberare a teritoriilor ucrainești”.

Navele ucrainene, în apropiere de Kerci - Sputnik Moldova
Rusia
Serviciul rus de Securitate a numit motivul provocărilor Kievului în Marea Neagră

“Noi intenționăm să continuăm să respectăm toate obligațiunile internaționale, inclusiv înțelegerile de la Minsk”, a declarant Poroșenko.

De asemenea el a menționat că decizia nu restricționează drepturile și libertărțile cetățenilor. Totodată, anunțarea stării de război nu presupune mobilizarea imediată, în acest caz vor fi instruiți cei supuși militar.

“Trebuie ca în cel mai scurt timp să facem totul pentru a apăra statul”, a spus Poroșenko.

Turkish Stream: Putin și Erdogan au fost prezenți la lansarea segmentului maritim>>>

Luni Poroșenko intenționează să poarte tratative cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, și cu liderii altor state.

Fluxul de știri
0