Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Serviciul rus de Securitate a numit motivul provocărilor Kievului în Marea Neagră

© Photo : Погрануправление ФСБ по республике КрымNavele ucrainene, în apropiere de Kerci
Navele ucrainene, în apropiere de Kerci - Sputnik Moldova
Abonare
Partea rusă anunță că navele efectuează manevre periculoase și nu se supun cerințelor legale ale autorităților ruse.

CHIȘINĂU, 25 nov – Sputnik. Serviciul Federal de Securitate a calificat acțiunile celor trei nave ucrainene care au intrat în această dimineață în apele teritoriale ale Rusiei drept o provocare gândită din timp.

”Acțiunile provocatoare ale celor trei nave ale forțelor navale ale Ucrainei în apele teritoriale rusești din zona Mării Negre durează de mai bine de cinci ore. Scopul lor este clar – de a crea o situație de conflict în regiune”, se spune într-un comunicat al SFS, citat de RIA Novosti.

Autoritățile rusești mai anunță că vor întreprinde toate măsurile pentru a asigura securitatea navală în regiune.  

Trei nave ale forțelor navale ale Ucrainei au trecut, în această dimineață, frotiera de stat a Federației Ruse și se îndreaptă spre strâmtoarea Kerci, transmite serviciul de presă al Departamentului de Grăniceri al Serviciului Federal de Securitate.

Корабль ВМС Украины - Sputnik Moldova
Rusia
Trei nave ale forțelor navale ucrainene au trecut frontiera de stat a Rusiei

Corăbiile ucrainene au intrat în zona interzisă în jurul orei 7.00, ora Moscovei. Sursa menționează că navele ucrainene au încălcat Convenția ONU cu privire la dreptul naval, conform căreia statul de coastă este responsabil pentru siguranța în spațiul maritim.

Mișcarea și parcarea navelor în Kerci este permisă în conformitate cu programul aprobat de Căpitănia portului rusesc.

Miercuri, Ministerul rus de Externe a avertizat Ucraina asupra încălcării dreptului internațional prin întreprinderea oricăror tentative de a revizui statutul Mării Azov ca aparținând apelor interioare a două țări.

SFS a precizat că responsabilitatea pentru eventuala destabilizare a situației va aparține strict părții ucrainene și țărilor care o susține. Instituția a reiterat că Moscova este gata pentru un dialog constructiv în ceea ce privește situația din zonă.

Kievul nu a venit cu nicio solicitare de a permite trecerea prin strâmtoarea Kerci a corăbiilor. Potrivit părții ruse, navele nu sunt incluse în programul de trecere. Partea rusă anunță că navele efectuează manevre periculoase și nu se supun cerințelor legale ale autorităților ruse.

Fluxul de știri
0