Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Federația Rusă: Occidentul trebuie să trimită un semnal Ucrainei - Să înceteze provocările

© Sputnik / Accesați arhiva multimediaMaria Zaharova
Maria Zaharova - Sputnik Moldova
Abonare
Patronii occidentali ai Ucrainei ar trebui să trimită niște semnale Kievului de încetare a acțiunilor provocatoare în strâmtoarea Kerci, consideră Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei.

BUCUREȘTI, 26 nov – Sputnik. Statele occidentale, care au o influență asupra autorităților Ucrainei, trebuie să trimită Kievului un semnal prin care ar sugera necesitatea încetării acțiunilor provocatoare împotriva Rusiei, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova.

Sergueï Lavrov - Sputnik Moldova
Rusia
Mesajul lui Lavrov către partenerii occidentali, după incidentul din strâmtoarea Kerci

“De asemenea, atragem atenția colegilor noștri occidentali, care patronează regimul de la Kiev, asupra necesității expedierii către pupilii săi a unui semnal de încetare a acțiunilor provocatoare”, a declarat Zaharova la postul de televiziune Rossia24.

Moscova nu are nicio îndoială că provocarea forțelor navale ucrainene în strâmtoarea Kerci a fost organizată cel puțin cu “binecuvântarea” sau chiar indicația conducerii țării, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

“Probabil, atunci când partea ucraineană planifica această provocare, nu există nicio îndoială că acest lucru a avut loc cu binecuvântarea sau indicația directă a înaltei conduceri, a mizat să obțină niște beneficii din această situație, sperând că SUA și Europa, ca de obicei, vor lua partea provocatorilor”, a declarat ministrul în cadrul unei conferințe de presă organizate luni.

Navele ucrainene - reținute în portul din Kerci - Sputnik Moldova
Video
Imagini video: Navele militare ale Ucrainei, reținute și escortate în portul din Kerci

Anterior, FSB a anunțat că navele militare ale Ucrainei, “Berdyansk”, “Nikopol”, “Yan Kapu” au traversat frontiera cu Rusia și nu au reacționat la somațiile legale ale navelor serviciului de frontieră al FSB și flotei navale a Rusiei, efectuau manevre periculoase, și au fost reținute.

Consiliul Național de Securitate și Apărare al Ucrainei a adoptat decizia de introducere a stării de război pe întregul teritoriul țării pe 60 de zile. Decizia are nevoie de confirmarea Radei Supreme a Ucrainei, care se va reuni într-o ședință extraordinară luni. Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a declarat că introducerea stării de război nu presupune efectuarea unei mobilizări imediate, urmând să fie instruiți militarii în termen.

Fluxul de știri
0