Video
Urmăriți ultimele evenimente din lume și din țară în materialele video Sputnik

Imagini video: Navele militare ale Ucrainei, reținute și escortate în portul din Kerci

Abonare
RT a publicat imagini video cu navele ucrainene care au fost reținute în portul Kerci.

Postul de televiziune RT a postat imagini video cu navele ucrainene care au fost reținute de autoritățile din Federația Rusă, informează RIA Novosti.

În imaginile video pot fi văzute corăbiile ucrainene care se află pe malul pazei de coastă din Crimea.

Anterior, FSB a declarat că navele militare ale Ucrainei, “Berdyansk”, “Nikopol”, “Yan Kapu” au traversat frontiera cu Rusia și nu au reacționat la somațiile legale ale navelor serviciului de frontieră al FSB și flotei navale a Rusiei, efectuau manevre periculoase, și au fost reținute.

Президент Украины П. Порошенко провел совещание с Ю. Луценко и А. Турчиновым - Sputnik Moldova
Stare de război în Ucraina – Decizia Consiliului Suprem de Securitate și Apărare

Cu puțin timp mai devreme, armata ucraineană a fost adusă în capacitate completă de luptă, informează serviciul de presă al Ministerului Apărării al țării.

Ordinul corespunzător a fost adoptat pe baza deciziei Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei (National Security and Defence Council - NSDC) privind introducerea stării de război.

Consiliul Național de Securitate și Apărare al Ucrainei a adoptat decizia de introducere a stării de război pe întregul teritoriul țării pe 60 de zile. Decizia are nevoie de confirmarea Radei Supreme a Ucrainei, care se va reuni într-o ședință extraordinară luni.

Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a declarat că declararea stării de război nu presupune efectuarea unei mobilizări imediate, urmând să fie instruiți militarii în termen.

Fluxul de știri
0