Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Mesajul lui Lavrov către partenerii occidentali, după incidentul din strâmtoarea Kerci

© Sputnik / Alexeï FilipovSergueï Lavrov
Sergueï Lavrov - Sputnik Moldova
Abonare
Șeful Diplomației din Federația Rusă, Serghei Lavrov, a venit cu un îndemn către partenerii occidentali, după incidentul din strâmtoarea Kerci.

CHIȘINĂU, 26 nov - Sputnik. Șeful Ministerului rus de Externe a comentat înrăutățirea relațiilor dintre Moscova și Kiev, informează RIA Novosti.

”Le solicităm ferm sponsorilor occidentali ai Kievului să-i calmeze totuși pe cei care încearcă, prin această isterie militară, să câștige avantaje politice în preajma alegerilor care urmează să aibă loc sau alte evenimente din Ucraina", a declarat Lavrov în cadrul unei conferințe de presă.

Totodată, Lavrov le-a recomandat autorităților de la Kiev să aibă un ”comportament adecvat”, deoarece Occidentul "se simte deja incomod din cauza conducerii ucrainene".

Президент Украины П. Порошенко провел совещание с Ю. Луценко и А. Турчиновым - Sputnik Moldova
Stare de război în Ucraina – Decizia Consiliului Suprem de Securitate și Apărare

Anterior, FSB a declarat că navele militare ale Ucrainei, “Berdyansk”, “Nikopol”, “Yan Kapu” au traversat frontiera cu Rusia și nu au reacționat la somațiile legale ale navelor serviciului de frontieră al FSB și Flotei Navale a Rusiei, efectuau manevre periculoase, și au fost reținute.

Cu puțin timp mai devreme, armata ucraineană a fost adusă în capacitate completă de luptă, informează serviciul de presă al Ministerului Apărării al țării. Ordinul corespunzător a fost adoptat pe baza deciziei Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei (National Security and Defence Council - NSDC) privind introducerea stării de război.

Consiliul Național de Securitate și Apărare al Ucrainei a adoptat decizia de introducere a stării de război pe întregul teritoriul țării pe 60 de zile. Decizia are nevoie de confirmarea Radei Supreme a Ucrainei, care se va reuni într-o ședință extraordinară luni. Președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a declarat că declararea stării de război nu presupune efectuarea unei mobilizări imediate, urmând să fie instruiți militarii în termen.

Fluxul de știri
0