Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Lovitură pentru Bruxelles: Matteo Salvini candidează la șefia Comisiei Europene

© Sputnik / Тарас Литвиненко / Trecere la banca de fotografiiMatteo Salvini
Matteo Salvini - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Avantaj: fiind la guvernare, Salvini a putut să își pună în aplicare promisiunile electorale referitoare la stoparea imigrației și la afirmarea independenței țării sale față de Bruxelles.

Corespondență din butoiul cu pulbere al Europei

BRUXELLES — 20 oct, Sputnik, Daniela Porovăț. Naționaliștii europeni par a-și fi găsit cel mai bun candidat pentru președinția Comisiei Europene în persoana lui Matteo Salvini, liderul Liga Nord din Italia și actualul ministru de Interne și vicepremier de la Roma.

Matteo Salvini - Sputnik Moldova
Matteo Salvini pentru Sputnik: „Trebuie să creăm o nouă Europă”

Salvini a recunoscut acest plan pentru presa italiană, spunând că prieteni din mai multe țări europene i-au propus acest lucru și referindu-se, desigur, la politicienii naționaliști de aceeași orientare.

Salvini este, în acest moment, liderul de facto al mișcării naționaliste din Europa, secondat de Marine Le Pen care a pierdut din avânt după pierderea alegerilor prezidențiale din Franța. Salvini are avantajul de a fi la guvernare și de a fi putut demonstra că își pune în aplicare promisiunile electorale referitoare la stoparea imigrației și la afirmarea independenței țării sale față de Bruxelles.

Cu un candidat de top precum Salvini din partea naționaliștilor, alegerile pentru Parlamentul European din 2019 se anunță furtunoase, câtă vreme candidatura politicianului italian este în sine o provocare la adresa candidaților propuși de socialiști, de populari sau de polul lui Macron pentru funcția supremă de președinte al Comisiei Europene.

Matteo Salvini - Sputnik Moldova
Matteo Salvini a spus cine sunt „inamicii Europei” care au adus „frica” - Video

Salvini are, în afara politicii anti-imigrație și pro-suveranitate și o atitudine diferită față de Rusia, el combătând activ sancțiunile împotriva Moscovei și fiind pentru deschiderea Uniunii față de relații cordiale cu Kremlinul, o direcție care contrazice total pozițiile eurocentriștilor care insistă pentru atitudini conflictuale cu Rusia.

Prin Matteo Salvini, naționaliștii europeni au o voce care să-i reprezinte și care să le dea fiori globaliștilor, pentru că prestanța liderului Liga Nord este în stare să îi umbrească pe birocrații goi de conținut și blocați în formule seci pe care îi vor propune socialiștii, popularii și mișcarea lui Macron pentru conducerea Comisiei Europene.

Fluxul de știri
0