Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Matteo Salvini pentru Sputnik: „Trebuie să creăm o nouă Europă”

© AP Photo / Luca BrunoMatteo Salvini
Matteo Salvini - Sputnik Moldova
Abonare
Aflat într-o vizită la Moscova, ministrul italian de Interne, Matteo Salvini, a criticat încă o dată sancțiunile occidentale împotriva Rusiei și a comentat pentru Sputnik rezultatele alegerilor regionale din Bavaria, subliniind că partidele care s-au aflat timp de decenii la putere în Europa se confruntă cu un val de eșecuri.

CHIȘINĂU, 18 oct — Sputnik. Comentând rezultatele scrutinului legislativ regional organizat duminică în Bavaria, la care CSU a obținut doar 37% din voturile exprimate, ministrul italian de Interne, Matteo Salvini, a scris pe contul său de Twitter: „Arrivederci Merkel". Profitând de deplasarea sa la Moscova, Sputnik i-a solicitat să comenteze despre înfrângerea unui partid tradițional și să spună dacă a văzut-o ca un fenomen particular sau o nouă tendință.

Matteo Salvini - Sputnik Moldova
Matteo Salvini a spus cine sunt „inamicii Europei” care au adus „frica” - Video

"Desigur, nu este nimic accidental. Practic, fiecare partid care a fost la putere de zeci de ani în țările europene se confruntă în prezent cu un val de înfrângeri. Acest lucru se întâmplă nu numai în Germania, ci și în Franța, de exemplu. Aceasta este deja o regularitate, în timp ce acei care sunt din obișnuință numiți "populiști" își consolidează activ pozițiile. Trebuie să creăm o nouă Europă, o Europă care să garanteze dezvoltarea economiei, a libertăților reale și a securității", a spus el.

La Moscova, unde a participat la adunarea confederației industriei italiene în Rusia, Salvini a abordat și problema sancțiunilor occidentale.

"Italia a pierdut 20 de miliarde de euro din cauza războiului sancțiunilor. Europa trebuie să fie constructivă. Ne așteptăm la un semnal de disponibilitate pentru a stabili un dialog, dar am impresia că administrația UE dorește să rămână angajată în sancțiuni", a spus el, subliniind că își va intensifica eforturile sale în vederea determinării ridicării sancțiunilor.

Matteo Salvini acuză conducerea Uniunii Europene de spirit distructiv>>>

Reamintim că duminică, CSU, aliatul cheie al Angelei Merkel, a pierdut majoritatea absolută în Bavaria. Drept, urmare, presa a vorbit despre un "eșec istoric" al partidului.

Fluxul de știri
0