Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Matteo Salvini a spus cine sunt „inamicii Europei” care au adus „frica” - Video

© Sputnik / Тарас Литвиненко / Accesați arhiva multimediaMatteo Salvini
Matteo Salvini - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și birocrații de la Bruxelles sunt "adversarii Europei", potrivit vicepremierului italian, Matteo Salvini.

CHIȘINĂU, 9 oct — Sputnik. Matteo Salvini, ministrul italian de Interne, a anunțat cine, în opinia sa, sunt "adversarii Europei", transmite Sputnik France, cu referire la Bloomberg.

"Inamicii Europei sunt cei înrădăcinați în buncărul de la Bruxelles (…) Junkerii (președintele Comisiei Europene, nota red.), Moscovicii (comisarul european pentru afaceri economice, nota red.), care au adus nesiguranţă și frică în Europa și nu vor să renunțe la scaunul lor", a declarat Salvini, alături de Marine le Pen în timpul unui eveniment de la Roma, dedicat lansării campaniei electorale pentru europenele din luna mai 2019.

El a ţinut să sublinieze că "politica de austeritate" care a avut loc în ultimii ani a crescut datoria Italiei și "a sărăcit Italia".

Ministrul italian de Interne a criticat în repetate rânduri liderii Uniunii Europene. Săptămâna trecută el i-a spus președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, că a "distrus" Europa și Italia. 

Fluxul de știri
0