Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Rujeola atacă Moldova - festivitățile de început de an ar putea fi anulate

© Sputnik / Rodion ProcaПервый звонок
Первый звонок - Sputnik Moldova
Abonare
Înainte de începutul unui nou an școlar, străzile sunt tot mai pustii, iar părinții nu-și lasă copii să participe la evenimente de masă.

CHIȘINĂU, 24 aug — Sputnik. În sudul Moldovei epidemia s-a extins la o asemenea scară, încât autoritățile din Găgăuzia sunt nevoiți să examineze chestiunea privind renunțarea la festivitățile care, tradițional, se desfășoară la început de an școlar.

Vaccin - Sputnik Moldova
Parintele Calistrat pune degetul pe rană: Iată ce crede despre vaccinare - Video

O declarație în acest sens a fost făcută de bașcanul UTA Găgăuze, Irina Vlah, în cadrul întrevederii cu ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Svetlana Cebotari, informează Gagauzinfo.md.

”Vom urmări cu atenție cum vor evolua lucrurile și în cazul în care va fi absolut necesar ca să nu aibă loc ”careurile”, atunci în teritoriul autonomiei acestea nu vor fi organizate. În cazul în care vom observa că incidența de îmbolnăvire se află în scădere și nu se extinde în alte localități, atunci, având certificate de la  medicii de familie, festivitățile vor fi organizate, a declarat Vlah.

Amintim că în luna august, în Moldova au fost înregistrate mai multe cazuri de infectare cu rujeolă. Majoritatea cazurilor de îmbolnăvire au fost înregistrate în raionul Ceadîr-Lunga.

O boală extrem de contagioasă se răspândește rapid în Moldova>>>

”Vom urmări dinamica, ne vom întâlni pentru încă o întâlnire și, în final, vom lua o decizie", a declarat liderul Autonomiei.

După izbucnirea epidemiei de rujeolă, evenimentele de masă din teritoriul autonomiei Găgăuze au fost anulate.

Fluxul de știri
0