Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Parintele Calistrat pune degetul pe rană: Iată ce crede despre vaccinare - Video

© Sputnik / Валерий Мельников / Accesați arhiva multimediaVaccin
Vaccin - Sputnik Moldova
Abonare
Printele Calistrat Chifan de la mănăstirea Vlădiceni de lângă Iași pune degetul pe rană și spune ce crede el despre vaccinare.

CHIȘINĂU, 21 aug — Sputnik. ”Deschideți Institutul Cantacuzino!”, spune părintele Calistrat și observă că în spațiul mediatic sunt două tabere care se războiesc, iar unii recurg chiar la propagandă mincinoasă.

”Pe mine mă întreabă foarte mulți ce să facă. Nimeni nu pune punctul pe I. Sunt două războaie, o parte vor vaccin și o parte sunt împotrivă. Deși sistemul comunist, așa incompetent cum a fost, prin Institutul Cantacuzino a vaccinat toată Romania timp de 40 de ani, cu vaccinuri omologate, verificate și toată lumea a trăit și a fost sănătoasă, nu am avut epidemii ca în vremea ciumei sau a holerei, așa cum a fost pe vremea războiului. Deci cu rea voință se fac tot felul de emisiuni și propagande mincinoase și se cer tot felul de legi obraznice ca "obligația vaccinurilor”, spune răspicat părintele Calistrat.

El consideră că Institutul Cantacuzino trebuie redeschis, iar vaccinurile să fie făcute în România.

”Tu îmi dai mie obligația asta, dar și tu ești obligat să deschizi Institutul Cantacuzino și să faci vaccinuri românești și să-i pui pe cercetătorii noștri să lucreze că sunt cei mai buni! Iar pruncii noștri să fie vaccinați cu vaccin făcut în Romania, căci nu are grijă un străin să îți dea ție ceva de calitate că tu sa exiști ca nație, tu trebuie să-ți conservi nația”, subliniază el.

Părintele este de părere că trebuie să explicăm Guvernului că, pe lângă toate greșelile politice pe care le face, nu trebuie să le scape din vedere deschiderea Institutului Cantacuzino, pentru sănătatea pruncilor țării, care ar fi un ”act politic de înaltă demnitate națională”.

”Nu poți să fii politician numai, să ai salariu și să trăiești bine! Nu poți tu ca stat să jumulești țara prin impozite și să dai legi murdare!”, a mai spus părintele Calistrat.

Fluxul de știri
0