Moscova are dreptate: UE vrea să scape de sancțiunile contra Rusiei. Cât a pierdut România

© Photo : Pieria.co.ukUniunea Europeană
Uniunea Europeană - Sputnik Moldova
Abonare
Una după alta, țările din UE își dau seama că nu pot fi în război cu toată lumea numai pentru că așa vrea SUA care, la rândul ei, a declarat război comercial Europei.

Corespondență din butoiul cu pulbere al Europei

BRUXELLES, 5 iunie, Sputnik, Daniela Porovăț. Sputnik a prevăzut corect că țările UE vor căuta cooperarea economică cu Rusia pentru a contracara agresiunea economică și politică americană. Iată că Austria e prima țară din UE care dă tonul oficial al dorinței de ridicare a sancțiunilor împotriva Rusiei care au devenit o formă de autopedepsire a economiilor din Europa.

"Este momentul să punem capăt acestor sancţiuni exasperante şi să ne normalizăm relaţiile economice şi politice cu Rusia", a declarat presei vicecancelarul austriac Heinz-Christian Strache, lider al Partidului Libertăţii (FPO) la sfârșitul săptămânii, pregătind întâlnirea cu președintele rus Vladimir Putin.

Президент РФ В. Путин встретился с премьер-министром Болгарии Б. Борисовым - Sputnik Moldova
Politică
Putin: Rusia și Bulgaria vor putea să asigure securitatea energetică a Europei

Liderul partidului aflat la guvernare într-o coaliție cu conservatorii continuă astfel pelerinajul la Moscova început de Merkel și de Macron, dând glas dorinței țărilor europene de a sista sancțiunile împotriva Rusiei care le împovărează propriile economii mai tare decât afectează Federația Rusă.

După Austria, următoarea țară care va cere ridicarea sancțiunilor ar putea fi Italia, unde liderul Lega Nord, Matteo Salvini, acum vicepremier și ministru de interne, are prin partidul pe care îl conduce un protocol de colaborare cu Rusia Unită, principalul partid din această țară și nu și-a ascuns niciodată dorința de cooperare cu Rusia.

Пенсионер - Sputnik Moldova
Rusia
Secretul longevității: Iată cum în Rusia va fi mărită durata vieții

Trezirea Europei la realitatea a venit după dușul rece servit de americani care au procedat și ei la sancțiuni economice împotriva Europei. A fost momentul decisiv în care UE s-a trezit izolată și și-a dat seama că, în ritmul acesta, va ajunge să nu mai aibă relații economice cu nimeni. Este antologică declarația recentă a președintelui Franței — o țară care a susținut sancțiunile împotriva Rusiei — la Sankt Petersburg prin care îi îndemna pe oamenii de afaceri francezi să vină să investească în Rusia!

România s-a autosancționat și ea atunci când s-a alăturat corului anti-rusesc al țărilor UE pentru că și-a pierdut piața de export din Federația Rusă. Mai grav însă, exportatorii europeni care s-au trezit că nu mai pot exporta în Rusia au venit și au invadat piața românească cu produse mai ieftine, aruncând mii de firme din România și producătorii agricoli autohtoni în faliment.

US State Department - Sputnik Moldova
Jurnalist american: „Departamentul de Stat a tratat România ca pe o colonie"

Cel mai cunoscut caz este cel al merelor din Polonia, care înainte mergeau în cantitate mare în Rusia, iar după sancțiuni au invadat piața din România, îndepărtându-i fără drept de apel pe producătorii români. Iar exemplele pot continua cu multe alte produse alimentare.

Una după alta, țările din UE își dau însă seama că nu pot fi în război cu toată lumea numai pentru că așa vrea SUA care, la rândul ei, a declarat război comercial Europei. O alianță economică cu Rusia a devenit vitală pentru prosperitatea europeană, iar vicecancelarul Austriei nu vorbește doar pentru țara sa când cere răspicat stoparea sancțiunilor.

Ca de fiecare dată, România va fi ultima care va face acest pas și, după ce a plătit un preț scump pentru aplicarea sancțiunilor, va fi codașă și la recuperarea economică a prejudiciilor pe care și le-a provocat singură.

Fluxul de știri
0