Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Secretul longevității: Iată cum în Rusia va fi mărită durata vieții

© Sputnik / Алексей НаумовПенсионер
Пенсионер - Sputnik Moldova
Abonare
Ministrul rus al Sănătății a vorbit de măsurile care vor permite să crească durata vieții.

CHIȘINĂU, 28 mai — Sputnik. Creșterea longevității va necesita realizarea unui complex de măsuri, a declarat Veronica Skvorțova, ministrul Sănătății al Rusiei, într-un interviu pentru „Izvestia".

oameni люди - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Moldova se află pe locul 66 la capitolul calitatea vieții

Președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, în decretul emis în luna mai „cu privire la scopurile și sarcinile strategice ale dezvoltării Federației Ruse în perioada de până în anul 2014", a dispus, printre altele, să fie prelungită speranța de viață până la 78 de ani. Conform decretului, acest indice trebuie să atingă, până în anul 2030, nivelul de 80 de ani.

Skvorțova susține că, pentru realizarea acestui scop, vor fi necesare un șir de măsuri concrete.

„În primul rând, este vorba de crearea unui mod de viață sănătos. Cultura modului de viață sănătos trebuie formată la grădinițe, în școli, colegii și universități", a declarat ministrul, subliniind că este important de asemenea să se efectueze screeninguri și examinări medicale profilactice.

„Sistemul se va dezvolta inclusiv în direcția tehnologiilor genetice moderne personalizate", a menționat ministrul.

Totodată, Ministerul Sănătății intenționează să dezvolte un program de combatere a bolilor vasculare și să elaboreze un program complex de combatere a cancerului. În special, este vorba de diagnosticarea corectă și rapidă, crearea laboratoarelor de referință (morfologice, imunohistochimice, genetice), organizarea unor centre puternice de terapie cu protoni, centre de oncoradiologie și implementarea de noi preparate: pentru imunitate și terapia target.

Fluxul de știri
0