Виноградник - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Prognoze meteo alarmante: Ne așteaptă al doilea val de frig arctic

© Sputnik / Мария Никитич / Trecere la banca de fotografiiСильные морозы
Сильные морозы - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Potrivit estimărilor meteorologilor, frigurile vor ține până în luna aprilie. În acest context, experții anticipează o creștere a prețurilor la energie.

CHIȘINĂU, 2 mart — Sputnik. Paradoxal, dar în a doua zi de primăvară, vom avea probabil cea mai geroasă noapte din acest an. Astfel, vineri noaptea în nordul țării sunt așteptate temperaturi de —18..-23 de grade Celsius.

Astăzi ziua, valorile minime vor oscila între —6 și —8 grade.

Și nopțile următoare vor rămâne geroase, temperaturile diurne vor fi însă în creștere, astfel că până la sfârșitul săptămânii ar putea fi înregistrate chiar valori pozitive.

Мэрцишор - Sputnik Moldova
Primăvară cu năbădăi: Ne așteaptă cele mai cumplite geruri din acest an

Treptat, vor crește și temperaturile nocturne. Specialiștii atenționează însă că nu ar trebui să ne relaxăm prea tare, pentru că frigul va persista în continuare este așteptat un al doilea val de frig arctic.

Potrivit Bloomberg, citată de digi24, Europa va fi lovită de un al doilea val de aer arctic, care va persista până la jumătatea lunii martie, după frontul siberian care a provocat haos din Marea Britanie până în Italia. În opinia specialiștilor, această situație va duce la creșterea preţurilor energiei.

Toate cele şase prognoze meteo consultate de Bloomberg News au arătat că prima jumătate a lunii martie va fi mai rece decât în mod normal, iar frigul se va resimţi în special în Marea Britanie, Scandinavia şi regiunea baltică.

Дятел - Sputnik Moldova
Prognoza meteo pentru ultima zi de iarnă. Cum va fi vremea în următoarele trei luni

Chiar dacă vremea din următoarele săptămâni va fi mai puţin severă faţă de valul de frig actual, temperaturile ar urma să fie cu până la 3 grade Celsius sub nivelul normal, potrivit Accuweather. Două dintre estimări afirmă că vremea rece se va menţine până în aprilie.

În aşteptarea celui de-al doilea val de aer polar, care va menţine temperaturile din nordul Europei la un nivel anormal de scăzut, preţurile energiei au crescut. În Marea Britanie, preţurile gazelor s-au dublat deja în această săptămână, la cel mai ridicat nivel din ultimii peste 10 ani, ca urmare a ninsorilor abundente care au blocat traficul şi au perturbat traficul aerian din regiune.

Vremea deosebit de rece a exercitat deja presiuni asupra reţelelor de energie şi infrastructură. Luna februarie a fost una dintre cele mai reci luni din ultimii 10 ani, iar acest fapt i-a determinat pe traderi să folosească gaze din depozitele europene în cel mai rapid ritm din ultimii cel puţin 10 ani. Dacă frigul va continua, refacerea rezervelor de gaze pentru iarna viitoare ar putea fi întârziată.

Fluxul de știri
0