Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Primăvară cu năbădăi: Ne așteaptă cele mai cumplite geruri din acest an

© Sputnik / Miroslav RotariМэрцишор
Мэрцишор - Sputnik Moldova
Abonare
Deși suntem astăzi în prima zi de primăvară calendaristică, prognozele meteorologilor nu sunt nici pe departe optimiste.

CHIȘINĂU, 1 mart- Sputnik. Serviciul Hidrometeorologic de Stat a actualizat pentru 1 și 2 martie avertizarea Cod Galben. Astfel, pe lângă vremea geroasă, vom avea parte și de vânt puternic.

În intervalul menționat se va menține vreme geroasă cu temperatura medie a aerului mai scăzută față de normele climatologice cu 10-12°C. Totodată, se prevăd intensificări ale vântului nord-vestic în rafale de 15-20 m/s.

Дятел - Sputnik Moldova
Prognoza meteo pentru ultima zi de iarnă. Cum va fi vremea în următoarele trei luni

Temperatura aerului pe parcursul zilei de joi va fi de —11..-13 grade Celsius. Minimele nocturne vor coborî nănă la —16..-18 grade.

Vineri, 2 martie, gerul va scădea ușor în intensitate pe parcursul zile, astfel că se vor înregistra valori minime între —8..-10 grade Celsius. Noaptea însă va fi și mai geroase decât precedenta, mercurul din termometre coborând până la —18..-20 de grade. Abia în zilele următoare gerul va începe să scadă ușor în intensitate, însă temperaturile vor fi departe de cele primăvăratice.

Amintim că meteorologii din România au făcut deja cu o estimare meteo pentru următoarele trei luni, valabilă în linii mari și pentru Republica Moldova. Astfel, vreme în intervalul martie — mai se va menține în limitele normelor climatologice, însă nu peste tot. În unele regiuni temperaturile ar putea fi mai joase decât în mod obișnuit. Precipitațiile vor fi însă excedentare în majoritatea regiunilor.

Fluxul de știri
0