Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ciurea: De ce merge Dodon în America

© Sputnik / Miroslav RotariCorneliu Ciurea
Corneliu Ciurea - Sputnik Moldova
Abonare
Politologul Corneliu Ciurea spune care ar putea fi scopul vizitei lui Igor Dodon în SUA.

CHIȘINĂU, 1 mart — Sputnik. Șeful statului, Igor Dodon, intenționează să întreprindă o vizită în SUA la începutului lunii iulie, la invitația președintelui Organizației Internaționale pentru Familie, Brian Brown.

Президент Игорь Додон - Sputnik Moldova
Politică
Reacția dură a președintelui Dodon: Cetățenii vor o guvernare echilibrată geopolitic

La Chișinău deja a avut loc o întrevedere a președintelui Igor Dodon cu ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al SUA în Republica Moldova, James D. Pettit, în cadrul căreia cei doi politicieni au discutat despre viitoarea vizită.

Politologul Corneliu Ciurea presupune care ar fi scopul vizitei lui Igor Dodon în SUA.

„Cred că americanii cunosc bine care sunt opiniile liderului de la Chișinău și de aceea pentru ei este interesant să-l cunoască mai îndeaproape, să-l înțeleagă. Presupun că vizita nu va fi la cel mai înalt nivel, de aceea acesta este mai curând un pretext pentru ca Igor Dodon să sosească totuși la ei", a declarat politologul.

Potrivit acestuia, întâlnirea va fi avantajoasă pentru ambele părți.

Выборы президента 2016 второй тур - Sputnik Moldova
Politică
Dodon a făcut o declarație cu privire la alegerile parlamentare din 2018

„În opinia mea, comportamentul președintelui Dodon este ambiguu, de aceea americanii doresc să afle cum va acționa acesta în continuare. Vedem foarte clar orientarea sa prorusă, însă, în același timp, el nu se poziționează ca politician antioccidental. Prin urmare, americanii sunt interesați să afle în ce măsură acest lucru este adevărat. Și, desigur, pentru Dodon e bine să plece în SUA, deoarece până acum a întreprins foarte puține vizite în Occident și este necesar ca să dea de înțeles că el este primit în toate țările".

Președintele moldovean și-a confirmat de asemenea poziția precum că Moldova trebuie să întrețină dialogul și să dezvolte relațiile bilaterale atât cu Estul, cât și cu Occidentul.

Fluxul de știri
0