Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Reacția dură a președintelui Dodon: Cetățenii vor o guvernare echilibrată geopolitic

© Sputnik / Miroslav RotariПрезидент Игорь Додон
Президент Игорь Додон - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele moldovean a condamnat dur declarația adoptată astăzi de majoritatea parlamentară, care ar putea pune în pericol relațiile dintre Moldova și Federația Rusă

CHIȘINĂU, 8 feb — Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a criticat dur declarația adoptată astăzi de Parlament prin care sunt condamnate „atacurile Federației Ruse asupra securității informaționale a Republicii Moldova.

”A te plasa la extrema anti-rusească într-o țară cu o largă susținere pro-Rusia înseamnă un suicid politic și electoral. Partidele eurounionsite din fosta AIE, mai cu seamă PDM, inițiatorul declarației, au pășit azi pe această cale. Fie pentru a plăcea tot mai mult occidentalilor, fie în rezultatul frigurilor pre-electorale la care se dedau", a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui Dodon, în pofida tuturor provocărilor continue inițiate de Partidul Democrat la adresa Federației Ruse, pe parcursul anului 2017 relațiile comerciale dintre state au avut o dinamică pozitivă. Au fost soluționate numeroase subiecte de interes bilateral.

Парламент - Sputnik Moldova
Politică
Parlamentul de la Chișinău a adoptat o Declarație adresată Federației Ruse

Totodată, președintele și-a exprimat speranța că această declarație nu va afecta relațiile dintre țara noastră și Federația Rusă.

”Sper foarte mult că declarația lor nechibzuită nu va afecta grav relațiile cu Rusia. Dar sper că le va afecta grav rezultatele electorale. Așa cum o merită. Pentru că cetățenii vor o guvernare echilibrată geopolitic, nu una care luptă cu dușmani imaginari”, a punctat șeful statului.

Anterior, președintele moldovean a declarat că Moldova trebuie să aibă relații bune atât cu Estul, cât și cu Vestul, doar așa vom putea să asigurăm o dezvoltare durabilă a țării.

Joi, deputații democrați, liberal-democrați, liberali și cei din Grupul Parlamentar Popular European au votat pentru aprobarea declarației prin care condamnă "atacurile Federației Ruse asupra securității informaționale naționale și amestecul abuziv în activitatea politică din Republica Moldova".

Totodată, autorii declarației spun că optează pentru un dialog constructiv, care să ducă la eliminarea blocajelor apărute și la reluarea activităților de consolidare și dezvoltare a parteneriatului strategic dintre Republica Moldova și Federația Rusă.

Fluxul de știri
0