Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Incredibil: La ce poate duce dragostea soției unui traficant de droguri

© Sputnik / Мирослав Ротарьзадержание нарушитель наручники
задержание нарушитель наручники - Sputnik Moldova
Abonare
O femeie de Basarabească a adunat 5 000 de euro ca să-i mituiască pe anchetatori și procurori pentru a-l scoate de după gratii pe bărbatul ei arestat pentru trafic de droguri. Acum și ea riscă să înfunde pușcărie.

CHIŞINĂU, 22 iul — Sputnik. Soția unui bărbat aflat în arest pentru comercializarea drogurilor a fost reținută pentru trafic de influență de către ofițerii Direcției Combaterea Crimei Organizate a Inspectoratului Național de Investigații și procurorii oficiului „SUD" al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

Bărbat ras pe cap - Sputnik Moldova
Societate
Ce le-a făcut unor minore un moldovean care a stat 17 ani la pușcărie - VIDEO

Potrivit poliției, femeia este originară din orașul Basarabeasca și are statut de bănuită în comiterea traficului de influență, săvârșit în interesele unui grup criminal organizat, specializat în comercializarea drogurilor.

În cadrul efectuării măsurilor speciale de investigație s-a stabilit că suspecta a avut conversații cu diferite persoane referitor la acumularea resurselor bănești în sumă de aproximativ 5 000 de euro, pentru a le transmite persoanelor care susțineau că au influență asupra factorilor de decizie.

Dacă va fi găsită vinovată, femeia riscă pedeapsă cu amendă în mărime de la 4000 la 6000 de unități convenționale sau cu închisoare de la 3 la 7 ani.
Portalul politia.md reamintește că șase persoane cu vârsta cuprinsă între de 26 și 38 de ani, stabiliți cu domiciliul în municipiul Chișinău și orașul Basarabeasca, au fost reținuți fiind suspectați de comercializarea drogurilor.

Alina Zotea - Sputnik Moldova
Zotea admite că primarul Chirtoacă a furat. Vezi ce îi scrie ea unui deputat PD

În urma investigațiilor comune efectuate de către angajații Direcției Combaterea Crimei Organizate a Inspectoratului Național de Investigații și cei ai Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, s-a stabilit că suspecții ar fi constituit un grup infracțional în vederea comercializării drogurilor în municipiul Chișinău, dar și în zona de Sud a țării.

Ca urmare a acțiunilor întreprinse, în data de 24 mai curent, au fost reținuți în flagrant patru membri ai grupării criminale, iar ulterior au fost reținuți încă doi.

Sergiu Praporșcic - Sputnik Moldova
În Moldova spitalele vor fi închise pe-un cap - bolnavii pot să moară și acasă

În urma perchezițiilor corporale, automobilelor și domiciliilor suspecților, polițiștii au depistate 12 pachete cu marijuana, două cu heroină, semințe de canabis, pachete cu metamphetamina și pentru împachetarea drogurilor, pastile extasy, un pistol de model „Erma", 12000 lei, 1050 euro, 800 dolari, bani proveniți din realizarea drogurilor, cântar micro, telefoane mobile, cartele SIM din Federația Rusă, precum și aparate pentru consumul de marijuana.

Un gram de heroină era vândut consumatorilor cu 4000 de lei, un gram de amfetamină — 1000 de lei, 2 grame de marijuana — 250 de lei.

Suspecții au fost reținuți pentru 72 de ore și riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.

La moment ofițerii de investigație întreprind acțiuni pentru identificarea altor persoane implicate în schema de comercializare a drogurilor.

Acțiunile s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii cu Destinație Specială „Fulger".

Fluxul de știri
0