Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Zotea admite că primarul Chirtoacă a furat. Vezi ce îi scrie ea unui deputat PD

© Facebook / Alina Zotea Alina Zotea
Alina Zotea - Sputnik Moldova
Abonare
Recent, deputata liberală Alina Zotea a fost la baștină și, cu această ocazie, a postat pe pagina sa de facebook câteva imagini, făcute pe malul Prutului, în apropierea orașului Leova.

Pozele postate recent de deputata Partidului Liberal Alina Zotea pe facebook, în special una cu o turmă de oi, au provocat discuții foarte interesante pe această rețea de socializare.

Și anume, vicepreședintele Partidului Democrat din Moldova, colegul ei de Parlament Sergiu Sîrbu o întrebă unde este ciobănașul respectivelor ovine. La care deputata liberală răspunde că acesta "se odihnește la umbra nucului bătrân". La care Sergiu Sîrbu îi răspunde: "Dacă se va odihni mult, va rămâne fără spor pentru intensitate".

Ne este greu să înțelegem ce a vrut să spună deputatul democrat, dat fiind că sporul pentru intensitate este un adaos la salariu pe care îl pot avea doar funcționarii publicii, dar nu și ciobanii care pasc oile proprii sau ale cuiva pe malul Prutului sau oriunde în altă parte în Republica Moldova.

Poate este un schimb de cuvinte fără un sens anume sau poate este un mesaj codat. Asta nu avem de unde să o știm, dar acest lucru aproape că nu contează.

Altceva este important: chiar dacă formațiunile politice ale celor doi deputați, Partidul Democrat și Partidul Liberal, nu cunosc acum cele mai bune relații, mai ales după ce Dorin Chirtoacă a fost pus în arest la domiciliu, reprezentanții celor două partide politice continue să aibă unii față de alții o atitudine binevoitoare, colegială, așa cum le stă bine unor parlamentari într-o țară europeană, democratică și civilizată.

Că n-o să-l înjure Alina Zotea pe Sergiu Sîrbu pentru că faptul că Dorin Chirtoacă are șansa să petreacă 22 de ani la răcoare. Spre deosebire de Mihai Ghimpu, Alina Zotea înțelege că, în toată treaba asta cu dosarul lui Dorin Chirtoacă, Sergiu Sîrbu și, în general, Partidul Democrat nu au nicio vină. Vinovat este doar Dorin Chirtoacă care a încercat să fure și a fost prins. Atât.

Dacă Alina Zotea ar admite ca și Mihai Ghimpu că Dorin Chirtoacă este persecutat politic de partidul de guvernământ, cum erau persecutați oamenii pe timpul lui Stalin, nu ar mai cocheta cu reprezentanții acestei guvernări, ci ar folosi orice ocazie ca le spună că sunt autoritari, totalitari, dictatori, criminali, dacă vreți, că au instituit poliția politică și au lichidat pluralismul de idei.

Dar Zotea nu face acest lucru, deci acceptă că primarul general al Capitalei a fost prins cu mâna în buzunar. În buzunarul municipiului, al cetățeanului și al statului. Adică este un hoț.

Liberalii vor spune că acesta este un silogism (dacă ei înțeleg ce înseamnă asta). Nimic mai fals. Altfel ar trebuie să acceptăm ca moral cazul în care sora cochetează dulceag cu cineva care i-a băgat fratele pe nedrept la pușcărie.

Opinia autorului ar putea să nu coincidă cu opinia redacției Sputnik.

Fluxul de știri
0