Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ce le-a făcut unor minore un moldovean care a stat 17 ani la pușcărie - VIDEO

© Sputnik / Владимир Федоренко / Accesați arhiva multimediaBărbat ras pe cap
Bărbat ras pe cap - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
După 17 de ani pușcărie pentru omor și tâlhărie, un moldovean a revenit acasă din Federația Rusă și a forțat niște minore să se prostitueze.

CHIŞINĂU, 20 iul — Sputnik. Un bărbat cu vârsta de 40 ani şi o femeie de 33 ani, domiciliați în municipiul Chișinău, au fost reținuți fiind suspectați de trafic de copii. Recent, bărbatul a fost eliberat dintr-un penitenciar din Federaţia Rusă, unde şi-a ispăşit pedeapsa timp de 17 ani, pentru comiterea infracţiunilor de omor şi tâlhărie.

În urma investigațiilor efectuate de ofiţerii Centrului pentru Combatrea Traficului de Persoane, în comun cu procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, s-a stabilit că suspecții, timp de un an, au profitat de poziţia de vulnerabilitate a unor tinere pe care le-a impus să se prostitueze.

Astfel, suspecții au recrutat o minoră cu vârsta de 15 ani şi încă patru tinere cu vârsta cuprinsă între 19-24 ani, pe care le-au adăpostit într-un apartament din municipiul Chişinău, fiind impuse să presteze servicii sexuale cu mai mulți bărbaţi.

Pentru serviciile prestate, victimele primeau câte 500 — 1000 de lei de la fiecare client.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală pe faptul comiterii infracţiunii de trafic de copii, suspecții au fost reţinuţi pe un termen de 72 ore, iar ulterior plasaţi în arest preventiv pe un termen de 30 zile.

Dacă va fi dovedită vinovăţia, aceştea riscă o pedeapsă cu închisoare de la 15 la 20 de ani sau detenţiune pe viaţă.

Poliția continuă acțiunile operative de investigații întru stabilirea tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate în acest caz și a identifica alte tinere exploatate de către suspecți.

Fluxul de știri
0