Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Halucinant: Alăptarea la sân nu este etică pentru că afectează comunitatea LGBT

© Sputnik / Александр Паниотов / Accesați arhiva multimediaМассовая акция по кормлению грудью в Красноярске
Массовая акция по кормлению грудью в Красноярске - Sputnik Moldova
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Unde ajungem? Un studiu, publicat în revista americană „Pediatrics”, susține că alăptarea la sân a pruncilor nu este „etică" pentru că afectează persoanele LGBT care, evident, nu-și pot alăpta copiii adoptați.

CHIȘINĂU, 14 iun — Sputnik. Descrierea alăptării la sân ca fiind „naturală" este neetică deoarece întărește rolul de gen și afectează persoanele LGBT, susține un nou studiu din revista americană „Pediatrics", scrie heatst.com, care este citată de activenews.ro.

Donald Trump (File) - Sputnik Moldova
Donald Trump aplică lovitura: ONG-urile pro avort rămân fără finanțare

În ultimii ani Academia Americană de Pediatrie, Departamentul de Stat pentru Sănătate și alte instituții americane au promovat alăptarea cu lapte matern la sân ca fiind „naturală".

Este „inadecvat din punct de vedere etic" ca organizațiile guvernamentale și medicale să descrie alăptarea ca fiind „naturală", deoarece acest termen impune noțiuni rigide privind rolurile de gen, susține un nou studiu din domeniul pediatriei.

„Cuplarea naturii cu maternitatea… poate să susțină din greșeală argumente biologice cu privire la rolurile bărbaților și femeilor din familie (de exemplu, că femeile ar trebui să fie primele care se îngrijesc de copii)", se arată în studiu.

Mamă. copi, alăptare - Sputnik Moldova
Societate
Ministerul Sănătăţii: alăptarea înseamnă sănătatea mamei şi copilului

Studiul arată că, în ultimii ani, Departamentul de Sănătate și Servicii Umane din SUA, Academia Americană de Pediatrie, Organizația Mondială a Sănătății și mai multe departamente de sănătate ale statului au promovat alăptarea în defavoarea hrănirii cu lapte praf, folosind termenul „natural".

„Referindu-se la „naturale" în promovarea alăptării… ar putea aproba din greșeală un set de valori despre viața de familie și rolurile de gen, care ar fi inadecvate din punct de vedere etic", susțin autorii studiului.

Mai departe, aceștia susțin că ar trebui să se renunțe la descrierea alăptării ca fiind „naturală".

Dar autorii studiului, Jessica Martucci și Anne Barnhill, au în minte, în mod clar, un set alternativ de „valori și credințe", despre care nu sunt transparente.

Колонна верующих собирается, что пойти навстречу шествию представителей ЛГБТ-сообщества - Sputnik Moldova
"Moldova, țară ortodoxă" și "Moldova, fără homosexualitate"

Nu este clar dacă ei sunt îngrijorați de modul în care rolurile tradiționale ale genului feminin pot limita progresul femeilor în rândul forței de muncă sau dacă aceasta face parte dintr-o discuție despre faptul că opiniile convenționale despre maternitate exclud persoanele transgender.

Sau poate acesta este doar un alt exemplu al modului în care obsesia progresivă despre sex și sexualitate a pătruns în toate domeniile studiului academic.

Cu siguranță există o viziune asupra lumii asertivă și țesută cu ață albă în toată această lucrare, deși nu o găsim nici puternică, nici profund convingătoare.

Festivalul Familiei în centrul Chișinăului - Sputnik Moldova
Câți moldoveni au participat la Festivalul Familiei și câți la marșul LGBT?

Un studiu publicat anul trecut de UNICEF (Lancet) arată că peste 800.000 de copii mor anual pentru că nu sunt alăptați la sân în prima oră de viață și după aceea, până la cel puțin șase luni. Bebelușii care nu primesc lapte de la sân sunt expuși de șapte ori mai mult riscului de a muri de infecții decât cei care sunt alăptați.

Consultanta UNICEF France Bégin afirmă că alăptarea din primele momente și contactul direct piele pe piele al mamei cu bebelușul sunt esențiale pentru întărirea imunității copilului. Alăptarea îmbunătățește inclusiv IQ-ul copilului, afirmă aceasta.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0