Donald Trump aplică lovitura: ONG-urile pro avort rămân fără finanțare

© AP Photo / Jae C. HongDonald Trump (File)
Donald Trump (File) - Sputnik Moldova
Abonare
Președintele american Donald Trump aplică o lovitură puternică lobby-ului pro avort și întrerupe finanțarea pentru toate organizațiile neguvernamentale care au programe de promovare a avortului și a sterilizării forțate.

CHIȘINĂU, 24 — Sputnik. Președintele SUA, Donald Trump, a semnat, luni, un Memorandum prin care a stopat orice finanțare din banii statului american pentru organizațiile și programele care promovează avortul și sterilizarea forțată, anunțul fiind publicat pe pagina oficială a Casei Albe.

Обряд крещения младенца в храме Святителя Николая Чудотворца во Владивостоке - Sputnik Moldova
Mitropolitul Vladimir: naşteţi copii, apăraţi valorile familiei

”Am dat indicația ca secretarul de stat să ia toate măsurile necesare, în limita prevederilor legale, pentru ca să ne asigurăm că organizațiile sau programele care sprijină sau contribuie la gestionarea unor programe care promovează avortul și sterilizarea forțată, nu vor fi finanțate din banii contribuabililor americani”, scrie în textul Memorandumului semnat de Trump.

Astfel, noul șef al Casei Albe, a revocat așa numita politică "Mexico City Policy and Assistance for Voluntary Population Planning”, care a fost legiferată de Barak Obama la 23 ianuarie 2009.

Trump i-a împuternicit pe Secretarul de Stat al SUA, în coordonare cu Secretarul Sănătății și Serviciilor Umane, să implementeze un plan de extindere a prevederilor Memorandumului asupra tuturor departamentelor și agențiilor americane, care livrează asistență de sănătate la nivel internațional.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0