Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Câți moldoveni au participat la Festivalul Familiei și câți la marșul LGBT?

© Sputnik / Rodion ProcaFestivalul Familiei în centrul Chișinăului
Festivalul Familiei în centrul Chișinăului - Sputnik Moldova
Abonare
Chișinăuienii au trecut testul moralității. Ca să afirmăm acest lucru, este suficient să vedem câți dintre conaționalii noștri au participat la Festivalul Familiei și câți la dezmățul numit marșul Fără Frică. Corect ar fi fost să-i zică marșul fără frică de Dumnezeu!

Dacă la marșul "Fără Frică", desfășurat în centrul Capitalei Republicii Moldova, au participat nu mai mult de vreo 250 de persoane, dintre care o parte fiind veniți de peste hotare, homosexuali și simpatizanți ai comunității LGBT, atunci la Festivalul Familiei din Piața Marii Adunări Naționale au venit mii de oameni.

Este de notat că poliția a anunțat că la marșul homosexualilor și simpatizanților lor au participat vreo 250 de persoane. În același timp, alături de ei, erau vreo 350 de oameni, de contramanifestanți, care au venit să se opună acestei manifestații a imoralității.

© Sputnik / Rodion ProcaPoliția îi protejează pe reprezentanții comunității LGBT, care mărșăluiesc în centrul Chișinăului
Poliția îi protejează pe reprezentanții comunității LGBT, care mărșăluiesc în centrul Chișinăului - Sputnik Moldova
Poliția îi protejează pe reprezentanții comunității LGBT, care mărșăluiesc în centrul Chișinăului

În același timp, la Festivalul Familiei au participat mii de persoane. Vom preciza că evenimentul a fost organizat la inițiativa președintelui Igor Dodon.

© Sputnik / Rodion ProcaLa Festivalul Familiei a participat și președintele Republicii Moldova, Igor Dodon
La Festivalul Familiei a participat și președintele Republicii Moldova, Igor Dodon - Sputnik Moldova
La Festivalul Familiei a participat și președintele Republicii Moldova, Igor Dodon

Acțiunea a avut drept scop promovarea valorilor ortodoxe și a familiei tradiționale și a fost gândită ca o contramanifestație la marșului Fără Frică, organizat de comunitatea LGBT.

© Sputnik / Rodion ProcaFestivalul Familiei în centrul Capitalei
Festivalul Familiei în centrul Capitalei  - Sputnik Moldova
Festivalul Familiei în centrul Capitalei

Festivalul Familiei a fost desfășurat atât pentru maturi, cât și pentru copii, care au avut parte de un program special, ce a inclus concursuri, ateliere pentru copii, animatori, clovni şi multe altele.

În mod firesc, la această manifestație a participat și președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, care a comunicat cu oamenii, a făcut fotografii, după care a postat un mesaj pe pagina sa de facebook.

© Sputnik / Rodion ProcaFestivalul Familiei în centrul Capitalei
Festivalul Familiei în centrul Capitalei - Sputnik Moldova
Festivalul Familiei în centrul Capitalei

"Festivalul Familiei din centrul Chișinăului a avut un mare succes! Consider că ar trebui să avem cât mai multe acțiuni de acest gen. Astfel de sărbători, dedicate valorilor noastre tradiționale, ne consolidează societatea", a scris Igor Dodon.

"Pentru mine familia este cea mai mare realizare. Consider că pentru fiecare om, principalul în viață este familia și ar trebui să facem totul pentru a le păstra. Le doresc tuturor să-și întemeieze o familie sănătoasă!", a mai afirmat președintele.

Opinia autorului ar putea să nu coincidă cu opinia redacției Sputnik.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

|Sputnik Moldova pe Facebook |@sputnikmoldova pe Twitter |Sputnik Moldova pe VK| |Sputnik Moldova pe OK |Sputnik Moldova pe GPlus+|

Fluxul de știri
0