Legea care îi grațiază și pe politicienii corupți scoate oamenii în stradă

© Photo : FacebookProteste București
Proteste București - Sputnik Moldova
Abonare
Legea grațierii scoate românii în stradă în Craiova, Sibiu, Cluj-Napoca şi București. În seara zilei erau 2.000 de oameni care protestau în faţa Guvernului.

CHIȘINĂU, 18 ian — Sputnik. Grupul "Corupţia Ucide" a lansat proteste în Bucuresti, Cluj-Napoca, Sibiu si Craiova, iar "Uniţi Salvăm" a publicat un mesaj anti-graţiere şi anti-amnistie, relatează stiripesurse.

Протесты перед парламентом сторонников социалистов и Нашей партии - Sputnik Moldova
Societate
Săptămâna aceasta la Chișinău ar putea începe protestele

În România sunt mai multe proteste împotriva legii graţierii. La ora 18.00 sute de oameni s-au adunat în Piaţa Universităţii din Bucureşti, iar apoi în jur de 2.000 au plecat spre Palatul Victoria unde protestează la această oră împotriva guvernului Sorin Grindeanu.

Protestul a fost anunţat pentru perioada 18 ianuarie — 1 februarie.

"Acesta este un event făcut în urma semnalelor privind posibila graţiere a unor fapte grave de corupţie. Va fi anulat dacă Guvernul respectă principiile şi valorile democraţiei. Data este relativă şi va fi schimbată pentru prima zi în care Guvernul ar pune în aplicare intenţiile respective", scrie comunitatea "Corupţia Ucide" în descrierea eventului.

Ambasadorul moldovean la București Mihai Gribincea alături de generalul Tonea, la o paradă militară din capitala României - Sputnik Moldova
Politică
Dodon a inițiat rechemarea lui Gribincea de la București - vezi documentul

Și comunitatea „Uniți Salvăm" a publicat un mesaj împotriva oricăror măsuri de grațiere și amnistie. Preşedintele Uniunii Salvaţi România (USR), Nicuşor Dan, a anunţat că va participa proteste. Proiectul OUG promovat de Ministerul Justiţiei prevede graţierea integrală a pedepselor de până la 5 ani precum şi jumătate din pedeapsa femeilor gravide, a celor care au în întreţinere copii sub cinci ani, a celor cu vârste de peste 60 de ani, precum şi a celor cu boli incurabile în faze terminale. În jur de 100 de persoane protează şi în Sibiu. Peste 30 de persoane protestează în Craiova şi aproape 100 de oameni sunt la această oră în Piața Unirii din Iaşi.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0