Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Săptămâna aceasta la Chișinău ar putea începe protestele

© Sputnik / Miroslav RotariПротесты перед парламентом сторонников социалистов и "Нашей партии"
Протесты перед парламентом сторонников социалистов и Нашей партии - Sputnik Moldova
Abonare
Sputnik Moldova a comunicat anterior despre o posibilă amplificare a spiritului protestatar în rândurile populației țării.

CHIȘINĂU, 16 ian — Sputnik. Consiliul Federației Sindicale a Educației și Științei din Republica Moldova a adoptat săptămâna trecută o decizie privind organizarea acțiunilor de protest ale profesorilor pe 17 — 20 ianuarie curent.

Pedagogii sunt nemulțumiți de situația din țară și de nivelul salarizării. Cadrele didactice au anunțat că vor ieși în stradă pe 17 — 20 ianuarie, pentru a cere majorarea salariului de funcție cu 50 la sută.

Школа - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Sindicatele nu renunță. Săptămâna viitoare pedagogii ies la proteste

Totodată, sindicatele insistă să fie majorate bursele de studii cu 20% și indemnizațiile unice pentru tinerii specialiști, precum și a cuantumului pensiilor pentru pensionarii încadrați în câmpul muncii.

Anterior, premierul Pavel Filip a menționat că Guvernul a găsit soluții pentru mai multe probleme cu care se confruntă lucrătorii din domeniul educației. Cu toate acestea, sindicatele susțin că aceste soluții nu satisfac pe deplin cerințele pedagogilor.

Conform datelor Biroului Național de Statistică, salariul mediu în sectorul educației constituie 3 mii 977,3 lei.

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0