Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dodon a inițiat rechemarea lui Gribincea de la București - vezi documentul

© Facebook / Mihai GribinceaAmbasadorul moldovean la București Mihai Gribincea alături de generalul Tonea, la o paradă militară din capitala României
Ambasadorul moldovean la București Mihai Gribincea alături de generalul Tonea, la o paradă militară din capitala României - Sputnik Moldova
Abonare
Purtătorul de cuvânt al Președintelui Republicii Moldova, Ion Ceban, a anunțat că șeful statului a solicitat Guvernului să fie inițiată procedura de rechemare a ambasadorului Mihai Gribincea, acreditat în România.

CHIȘINĂU, 16 ian — Sputnik. În acest context Ceban a amintit că Mihai Gribincea a făcut declarații publice la un post de televiziune din România cu privire la legalitatea acțiunilor președintelui moldovean în ceea ce ține de retragerea cetățeniei lui Traian Băsescu.

Ulterior Igor Dodon a anunțat că va cere rechemarea lui Gribincea din funcție.

Poziția Președinției este că ambasadorul Gribincea a susținut „o opinie din exterior, contrară intereselor naționale ale Republicii Moldova", notează Ceban.

Purtătorul de cuvânt al șefului statului a subliniat că „nici un reprezentant al misiunilor diplomatice ale Republicii Moldova nu are competențe de a-și exprima părerea referitor la legalitatea actelor emise de Președinte în acest sens, luând în considerare faptul că acordarea și retragerea cetățeniei este competența exclusivă a Președintelui Republicii Moldova".

Citiţi, priviţi, ascultaţi Sputnik Moldova în limba maternă — accesaţi aplicaţiile mobile pe Smartphone-uri şi tablete.

Accesaţi aplicaţiile pentru iPhone >>

Accesaţi aplicaţiile pentru Android >>

Fluxul de știri
0