Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Ce-i va trebui noului preşedinte pentru a putea conduce

Abonare
Dezvoltarea turismului, sponsorizarea artiștilor și selectarea oamenilor multilateral dezvoltați pentru a conduce țara - iată cheia principală pentru ca Moldova să înflorească, consideră oaspeții Centrului de presă Sputnik .

CHIȘINĂU, 29 sept — Sputnik. Participanţii la conferința de presă Sputnik Moldova i-au dat viitorului președinte câteva sfaturi privind modul în care ar putea fi îmbunătăţită opinia comunității internaționale despre  țara noastră.

Muzica și turismul

Владимир Черников о путешествии по Молдове - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Un călător din Rusia are reţeta succesului pentru turismul moldovenesc

Producătorul muzical Serghei Orlov a spus că în Marea Britanie a fost realizat recent un sondaj, locuitorii acestei ţări fiind întrebaţi cu ce se asociază pentru ei Moldova. Astfel, pe primul loc e primul loc s-a dovedit a fi vinul,  iar pe al doilea, oricât ar părea de straniu — "Eurovisionul".

"Faptul că în Marea Britanie Moldova este asociată cu "Eurovisionul" este o dovadă că în ultimii 10 ani artiștii noștri au avut o prezenţă frumoasă în fața auditoriului. Mai mult decât atât, reprezentanții Moldovei evoluează cu succes și la alte festivaluri, de exemplu, la "Novaia Volna", a explicat Orlov. El consideră că aspirațiile și succesele interpreților din Moldova trebuie susținute la nivel de stat.

A doua direcție care trebuie susținută, în opinia lui Orlov, este ecoturismul și etnoturismul.

"Astăzi, în toată lumea aceste direcții se dezvoltă foarte rapid. Moldova trebuie să ia exemplu de la țările dezvoltate. Noi avem suficiente locuri care pot fi transformate în destinaţii turistice și care pot fi amenajate pentru a atrage oaspeții", a spus producătorul.

Politica de tineret

Vin Вино - Sputnik Moldova
Turismul vinicol şi afacerile mici în domeniu pot fi dezvoltate şi în Moldova

Nina Dimoglo, activist obștesc și prezentator de televiziune, consideră că Moldova trebuie să-şi dezvolte politica de tineret.

"Președintele trebuie să fie un om instruit, un diplomat impecabil, o personalitate marcantă și, evident, un patriot al țării sale. Dar, din păcate, nu prea avem asemenea oameni în politica noastră", a adăugat Dimoglo.

Alegeri "cu ochii deschiși"

Scriitorul Constantin Munteanu este convins că sporirea atenţiei față de propria țară nu va fi nicdecum în detrimentul imaginii Moldovei.

Turismul intern din Moldova, în plină ascensiune>>>

"Ginerele meu este suedez. El a fost odată la Varnița, unde a locuit regele suedez Karol al XII-lea, și a propus să se organizeze acolo un centru cultural. În opinia lui, acest lucru ar atrage mulți turiști din Suedia", a povestit Munteanu.

Potrivit acestuia, din cauză că infrastructura nu este dezvoltată, locuitorii Moldovei nu sunt prea siguri, inclusiv atunci când e vorba de alegerea candidaților la funcţiile-cheie din stat.

"În marea lor majoritate, alegătorii, mergând spre secţiile de votare, nu știu pentru cine să-şi dea votul. Și doar păşind pragul secţiei, ei fac alegerea. Iar această alegere poate să fie bazată pe opinia primului întâlnit care îi va spune pentru cine intenționează să voteze", a explicat Munteanu.

Fluxul de știri
0