Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Turismul vinicol şi afacerile mici în domeniu pot fi dezvoltate şi în Moldova

© Sputnik / Rodion ProcaVin Вино
Vin Вино - Sputnik Moldova
Abonare
Moldova speră că o mai bună cooperare cu Organizația Internațională a Viei și Vinului (OIVV) va înlesni accesul vinurilor moldoveneşti pe pieţele externe

CHIŞINĂU, 2 apr — Sputnik. În cadrul unei vizite de lucru la Paris a viceprim-ministrului, ministrului Economiei, Octavian Calmîc, delegația condusă de directorul MIEPO, Vitalie Zaharia a avut o întrevedere cu directorul general al OIVV.

A fost pusă în discuţie chestiunea consolidării cooperării cu Organizația Internațională a Viei și Vinului în aspectul sporirii competitivității vinurilor moldovenești, accesului pe noi piețe externe, dezvoltării turismului vinicol și preluarea experienței franceze în domeniul afacerilor mici în vinicultură, după exemplul chateau-urilor.

Vinhøst på Krim - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Vinificația Moldovei: 15 ani pentru modernizare și 1 miliard de euro

Directorul Organizației pentru atragerea investițiilor și promovarea exporturilor din Moldova (MIEPO), Vitalie Zaharia, a vorbit despre evoluțiile din sectorul vitivinicol și necesitatea aplicării noilor tehnologii și a strategiilor de marketing pentru accesarea noilor piețe de desfacere.

La rândul său, Jean-Marie Aurand, directorul general al OIVV, a subliniat importanța participării active a reprezentanților Moldovei la conferințele organizaţiei și conectării la rețeaua de experți a organizației pentru suport în procesul de modernizare a sectorului.

„Printre proiectele menționate de directorul OIVV a fost organizarea unui seminar tehnic la Chișinău pentru profesioniștii din ramură, reuniunea Congresului Mondial al Viei și Vinului și Adunarea Generală a OIVV în Moldova", se menţionează în comunicatul Ministerului Economiei.

Fluxul de știri
0