Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Un călător din Rusia are reţeta succesului pentru turismul moldovenesc

© Sputnik / Мирослав РотарьВладимир Черников о путешествии по Молдове
Владимир Черников о путешествии по Молдове - Sputnik Moldova
Abonare
Vladimir Cernikov a călătorit prin Moldova de la 15 mai până la 1 iunie, făcând cunoștință cu mai mulți oameni interesanți. El a vorbit despre aceştia în cadrul conferinței de presă de la agenția Sputnik Moldova.

CHIȘINĂU, 1 iun — Sputnik. Potrivit cunoscutului călător rus, membru al Societății Geografice Ruse, Vladimir Cernikov, dacă statul îi va susține pe cetățenii Moldovei care doresc să dezvolte ramura turismului, s-ar putea ca în scurt timp țara noastră să devină o adevărată Mecca pentru amatorii de colorit național și locuri istorice.

Цыпово-легенда Молдовы - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Rezervația de la Țâpova ar putea să dispară în curând

Cernikov a călătorit prin Moldova în perioada 15 — 1 iunie. A cutreierat pe bicicletă regiunile de nord și de sud ale țării, făcând zilnic în medie câte 100 de km.

„Decizia de a vizita Moldova a încolțit demult. Anul acesta, în martie, am trecut pe gheață lacul Balhaș, după care am fost la Baikal, tot într-o călătorie pe gheață. Pentru luna iulie mi-am programat Mongolia. Iar timpul rămas disponibil înainte de această călătorie am decis să-l dedic țării voastre minunate", a spus Cernikov.

Acesta susține că locuitorii Moldovei se deosebesc prin bunăvoință și ospitalitate.

„Am fost profund impresionat atunci când, ajuns la o mănăstire, chiar primul călugăr care mi-a ieșit în cale s-a grăbit să mă ajute cu înnoptatul, cu hrana ș. a. m. d", a povestit călătorul din Rusia.

Cernikov a vorbit și despre alți moldoveni care au lăsat urme adânci în sufletul său.

„Unul dintre ei, călugăr, a cumpărat o fostă tabără de pionieri și a fondat acolo o mănăstire. Altul, pictor, care timp de câțiva ani a adunat exponate pentru un muzeu, a construit ulterior clădirea acestuia cu ajutorul autorităților raionale. Aceștia și mulți alți concetățeni de-ai dumneavoastră își realizează visul, în pofida scepticismului celor din jur și opunerii circumstanțelor. Puteți cu adevărat să vă mândriți că trăiți alături de astfel de oameni ca ei", a adăugat exploratorul.

Fluxul de știri
0