Пожар - Sputnik Moldova
Accidente
Sputnik Moldova vă prezintă operativ informații despre accidente, incendii și alte întâmplări care se produc în țară. Urmăriți portalul nostru pentru a afla primii știri de ultimă oră.

Dezordini în orașul Charlotte. O persoană a decedat

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Accesați arhiva multimediaПолиция США
Полиция США - Sputnik Moldova
Abonare
Acțiunile de protest, care purtau iniţial un caracter pașnic, au degenerat în dezordini. Poliţiştii au împrăștiat demonstranții.

CHIȘINĂU, 22 sept — Sputnik. Guvernatorul statului american Carolina de Nord, Patrick McCrory, a anunțat instituirea stării de urgenţă în orașul Charlotte.

În oraş au fost reluate protestele care au început în ajun. Inițial, acțiunea cu participarea câtorva sute de oameni a avut un caracter pașnic, după care a degenerat în haos. Potrivit mass-media, poliția a folosit gaze lacrimogene pentru împrăștierea demonstranților.

Полиция США - Sputnik Moldova
Explozie la New-York: cinci persoane au fost reținute

"Guvernatorul Patric McCrory a instituit stare de urgenţă la cererea șefului secției de poliție din Charlotte-Mecklenburg. Guvernatorul a mai dispus să fie trimise la Charlotte garda națională a Carolinei de Nord și serviciul de patrulare a drumurilor pentru a acorda ajutor forţelor de ordine locale", se spune în declarațai guvernatorului, publicată pe site-ul oficial.

Acțiunea de protest a început după asasinarea de către polițiști a unui afro-american. O persoană şi-a pierdut viaţa în timpul aceseia.

"Noi putem confirma că avem un rănit. Potrivit ultimei informații pe care o deținem, omul a decedat la spital", a declarat șeful poliției Kerry Patni.

Autoritățile afirmă că poliția nu a fost implicată în incident, autorul împușcăturii fatale fiind un civil.

World Trade Center din 11 septembrie 2001 - Sputnik Moldova
Europenii consideră că SUA nu au făcut lumea mai sigură după 11 septembrie

În urma protestelor au avut de suferit patru polițiști.

"Patru ofițeri ai poliției sunt răniți. Viața lor este în afara oricărui pericol", se spune în comunicatul de pe Twitter al secției de poliție din oraș.

Potrivit raportului poliției, marți seara, colaboratorii forțelor de ordine au observat un bărbat înarmat care a coborât dintr-un automobil, după care a deschis focul asupra acestuia. Bărbatul a decdat la spital din cauza rănilor grave. Persoana ucisă este afro-americanul de 43 de ani Keith Lamont Scott. Polițistul care a tras este și el afro-american.

După acest incident, în oraș au început acțiunile de protest care au avut iniţial un caracter pașnic, dar au degenerat ulterior în dezordini şi ciocniri cu poliţia.

Fluxul de știri
0