Europenii consideră că SUA nu au făcut lumea mai sigură după 11 septembrie

© AFP 2024 / DOUG KANTERWorld Trade Center din 11 septembrie 2001
World Trade Center din 11 septembrie 2001 - Sputnik Moldova
Abonare
Datele au fost obţinute în urma sondajului realizat de compania Ifop la comanda Agenţiei de presă şi radio Sputnik.

CHIȘINĂU, 8 sept — Sputnik. Potrivit sondajului Sputnik.Opinii, majoritatea locuitorilor Germaniei (74%), Franței (65%) și Italiei (63%) consideră că măsurile acţiunile întreprinse de SUA în vederea contracarării terorismului după atentatele teroriste din 11 septembrie nu au sporit securitatea în lume. Locuitorii SUA, dimpotrivă, au o atitudine mai puţin sceptică față de acțiunile întreprinse de ţara lor în acest sens: 54% au spus că țara lor luptă cu succes cu terorismul, 39% s-au exprimat împotrivă, 7% au optat pentru răspunsul "nu știu". Datele au fost obținute în urma unui sondaj de opinie efectuat de compania de cercetare Ifop la comanda Agenției de presă și radio Sputnik.

Париж - Sputnik Moldova
Europenii nu pot influența politica externă a țărilor lor

După atacurile teroriste din 11 septembrie 2001, SUA au luat un șir de măsuri de natură să consolideze securitatea internă și internațională. Astfel, a fost adoptat "Actul Patriotic" care a extins drepturile FBI în ceea ce privește colectarea datelor despre cetățenii și companiile din SUA și de peste hotare. Intervențiile din Afganistan și Irak au avut drept scop, de asemenea, reducerea amenințărilor teroriste în lume. La întrebarea "În opinia Dumneavoastră, au făcut mai sigură viaţa în lume măsurile întreprinse de SUA în vederea contracarării terorismului, după atacurile teroriste din 11 septembrie ", doar 20% dintre nemți, 24% dintre francezi și 30% dintre italieni au răspuns "da". Răspunsul "nu știu" l-au ales 6% dintre respondenții din Germania, 11% din Franța și 7% din Italia.

Sondajul a fost realizat de una dintre cele mai vechi companii de studiere a opiniei publice din Franța, Ifop, între 28 iunie și 4 iulie 2016 în Germania, Franța și Italia, și între 26 — 30 august în SUA. La sondaj au participat în total 4015 respondenți din Germania (1000 de persoane), din Franța (1004 persoane), Italia (1002 persoane) și SUA (1009 persoane) cu vârsta de peste 18 ani. Eşantionul reprezintă populația pe criterii de gen, vârstă și geografie. Marja maximă de eroare pentru datele generale pe țară constituie 3,1% cu o probabilitate de 95%.

Despre proiectul Sputnik.Opinii (Sputnik.Mnenia)

Proiectul internațional de studiere a opiniei publice a demarat în ianuarie 2015. Parteneri ai proiectului sunt cunoscutele companii de cercetare „Populus" şi Ifop şi Forsa. În cadrul proiectului Sputnik.Opinii sunt realizate cu regularitate sondaje de opinie în țările Europei și în SUA, în cele mai actuale probleme sociale și politice.

Sputnik (sputniknews.com) este o Agenţie de Presă cu filiale multimedia în zeci de ţări ale lumii. Sputnik dispune de site, emisie radio digitală şi analogică, aplicaţii mobile şi conturi pe reţelele de socializare. Abonaţii Sputnik beneficiază 24 de ore din 24 de ştiri în limbile engleză, arabă, spaniolă şi chineză.

Fluxul de știri
0