Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Este în creştere numărul celor care aspiră la funcţia de lider al Transnistriei

© Sputnik / Мирослав Ротарьпамятник А. В. Суворову
памятник А. В. Суворову - Sputnik Moldova
Abonare
La zece zile de la lansarea campaniei electorale, deja șapte persoane şi-au exprimat intenţia de a candida la funcția de șef al regiunii transnistrene în cadrul alegerilor preconizate pentru 11 decembrie.

TIRASPOL, 22 sept — Sputnik, Irina Leahova. Președintele Sovietului Suprem al nerecunoscutei RMN, Vadim Krasnoselski, a declarat miercuri în cadrul unei conferințe de presă că intenționează să candideze la funcţia de șef al regiunii.

„Da, am intenția de a-mi înainta candidatura la alegerile prezidențiale", a răspuns acesta la întrebarea unui jurnalist.

Potrivit spicherului, el își înaintează candidatura „împreună cu o echipă de specialiști care vor fi capabili să dea un impuls economiei".

Геворг Мирзаян, международный обозреватель - Sputnik Moldova
Expert rus: Transnistria nu are șanse să se unească cu Rusia

„Aceștia sunt colegii mei deputați, precum și mulți dintre cei care se află astăzi în executiv", a subliniat Krasnoselski.

În cele zece zile de la lansarea campaniei electorale, deja șapte persoane și-au exprimat dorința de a se înscrie în cursa electorală pentru funcția de șef al regiunii transnistrene.

În ajin, lista candidaților la șefia nerecunoscutei RMN s-a completat cu încă doi pretendenți, Comisiei Electorale Centrale din Transnistria.

"Actele necesare pentru înaintarea candidaturii au fost prezentate la comisia electorală de Vladimir Grigoriev și Oleg Horjan. Candidații au primit listele pentru colectarea semnăturilor", a precizat CEC.

Oleg Horjan este deputat în Sovietul Suprem al nerecunoscutei republici, se află în fruntea CC al partidului comuniștilor din Transnistria și este copreședinte al uniunii deputaților "Pentru unitate cu Rusia".

Голосование в Приднестровье на выборах в Госдуму России - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Cum au votat rușii din Transnistria la alegerile pentru Duma de Stat

În informația plasată pe site-ul CEC la rubrica "locul de muncă", candidaţii Irina Vasilakii și Anastasia Kozodaeva au indicat că nu lucrează, iar Ghennadii Kuzimiciov și Evghenii Viușkov — că sunt pensionari.

Însă majoritatea acestor personalități sunt, de fapt, cunoscute în regiune.

Kuzimiciov a fost președinte al Comitetului vamal de stat și ministru al Afacerilor Interne al Transnistriei, Viușkov este fost conducător al serviciului de migrație, Vasilakii — blogher. Doar despre Kozodaeva nu se știe aproape nimic.

Şi actualul lider al regiunii, Evghenii Șevciuk, şi-a exprimat dorința de a candida pentru un al doilea mandat.

Perioada de înaintare a candidaturilor va dura până la 10 noiembrie.

Fluxul de știri
0