Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cum au votat rușii din Transnistria la alegerile pentru Duma de Stat

© Sputnik / Ирина ЛяховаГолосование в Приднестровье на выборах в Госдуму России
Голосование в Приднестровье на выборах в Госдуму России - Sputnik Moldova
Abonare
Locuitorii din nerecunoscuta RMN, care deţin cetățenia rusă, şi-au dat voturile pentru candidații din partea partidului "Rusia Unită" în cadrul alegerilor în Duma de Stat a FR. Pentru această formațiune au votat 83,2% dintre transnistrenii care au participat la scrutin.

TIRASPOL, 19 sept — Sputnik, Irina Leahova. Rușii din Transnistria au făcut alegerea. La actualul scrutin pentru Duma de Stat a FR, "Rusia Unită" a acumulat cu 5% mai mult decât la alegerile parlamentare anterioare din 2011, a relatat pentru corespondentul Sputnik șeful CEC din Transnistria, Elena Gorodeţkaia. Pentru partidul "Rusia Unită" au votat 83,2% din numărul total al celor care au participat la alegeri. Alegerile în Duma de Stat au avut loc la 18 septembrie atât în Rusia, cât și peste hotare.

"Alegerile s-au desfăşurat la un nivel înalt, fără încălcări importante. În linii mari, am putea spune, de fapt, că încălcări nici nu au existat. Oamenii au votat liber, cu entuziasm", a menţionat președinta CEC.

Путин проголосовал на выборах депутатов Государственной думы РФ - Sputnik Moldova
Rusia
Partidul pro-Putin a învins la alegerile de duminică din Rusia

Potrivit lui Gorodețkaia, în comparație cu alegerile prezidenţiale din 2012, la actualul scrutin au participat cu 5,6 mii de alegători mai mult.

În total, la alegerile deputaților în Duma de Stat a FR au participat peste 57 de mii de cetăţeni ruşi din cei aproximativ 180 de mii care locuiesc pe teritoriul Transnistriei.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale din regiune, în circumscripțiile uninominale de pe teritoriul Transnistriei au câștigat cu o majoritate covârşitoare candidații din partea "Rusiei Unite": Serghei Neverov, Serghei Cijov, Alexei Silanov, Mihail Isaev, Vasilii Maksimov, Nikolai Borțov și Oleg Kanikov.

Pentru alegeri în Duma de Stat a Rusiei, în Transnistria au fost deschise 22 de secţii de votare.

Nouă dintre ele au fost constituite la Tiraspol, cinci — la Bender, câte două — la Dubăsari și Râbnița și câte una — la Grigoriopol, Dnestrovsc, Camenca și Slobozia.

Potrivit datelor oficiale ale CEC a FR, după prelucrarea a 93% dintre procesele verbale, "Rusia Unită" a acumulat la alegerile în Duma de Stat 54,28%, PCFR — 13,45%, PLDR — 13,24%, "eserii" — 6,17%. Luând în considerare şi circumscripțiile uninominale, "Rusia Uunită" a obţinut, potrivit datelor prealabile, 343 de mandate în Duma de Stat. În afară de cele patru partide parlamentare, în Dumă mai trec și câte un candidat din partea partidelor "Patria", "Platforma Civică" și un candidat independent.

Fluxul de știri
0