Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Năstase spune de ce merge separat de Sandu la alegerile prezidențiale

© Sputnik / Мирослав РотарьВасилий Нэстасе
Василий Нэстасе - Sputnik Moldova
Abonare
Consiliului Politic Național (CPN) al Partidului Platforma Demnitate și Adevăr a decis cu puțin timp în urmă că Andrei Năstase este candidatul Platformei DA la prezidențiale.

CHIȘINĂU, 31 aug – Sputnik. Miercuri, a avut loc ședința Consiliului Politic Național (CPN) al Partidului Platforma Demnitate și Adevăr.

Membrii CPN au constatat degradarea situației social-politice în Republica Moldova și instaurarea unui regim dictatorial, care vrea să înlăture și ultima redută din calea acaparării puterii totale în stat – președinția, prin fraudarea masivă a alegerilor din 30 octombrie.

Андрей Нэстасе - Sputnik Moldova
Politică
Adio, candidat unic! Platforma „DA" a făcut alegerea

În aceste condiții, CPN a decis desemnarea liderului Platformei DA, Andrei Năstase, în calitate de candidat pentru alegerile prezidențiale. 

De asemenea, CPN a votat o declarație în care cheamă reprezentanții societății civile să convoace o nouă adunare a Forului Civic, care să identifice și să propună soluții pentru consolidarea forțelor politice sănătoase, participarea cu un singur candidat la alegerile prezidențiale și o listă comună la alegerile parlamentare.

Tot astăzi, a fost constituit grupul de inițiativă pentru susținerea candidatului Andrei Năstase la alegerile prezidențiale. Grupul este condus de vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari.

Президентура Республики Молдова - Sputnik Moldova
Republica Moldova
Sandu sau Năstase: iată cine va merge la prezidenţialele din 30 octombrie

De cealaltă patre și Partidul Acțiune și Solidaritate a anunțat despre constituirea grupului de inițiativă în susținerea candidatului Maia Sandu, liderului PAS, la funcția de Președinte al Republicii Moldova.

La începutul lunii august, liderii PLDM, PAS și Platformei ”DA”, Viorel Cibotaru, Maia Sandu și Andrei Năstase, au ieşit cu o declaraţie cu privire la susținerea unui candidat comun la alegerile prezidențiale din 30 octombrie. 


Fluxul de știri
0