Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Sandu sau Năstase: iată cine va merge la prezidenţialele din 30 octombrie

© Sputnik / Мирослав РотарьПрезидентура Республики Молдова
Президентура Республики Молдова - Sputnik Moldova
Abonare
Liderul PAS, Maia Sandu, a declarat că poporul va decide cine va fi candidatul unic la prezidenţialele din 30 octombrie din partea PLDM, PAS și Platformei ”DA”.

CHIŞINĂU, 9 aug – Sputnik. În ajun, liderii PLDM, PAS și Platformei ”DA”, Viorel Cibotaru, Maia Sandu și Andrei Năstase, au ieşit cu o declaraţie cu privire la susținerea unui candidat comun la alegerile prezidențiale din 30 octombrie.

Mai devreme, Maia Sandu și Andrei Năstase au declarat că vor candida la scrutinul din octombrie pentru funcţia de preşedinte al ţării. Acum, cele trei formaţiuni vor trebui să decidă cine dintre cei doi va fi promovat în calitate de candidat unic din partea PLDM, PAS și Platformei ”DA”.

Se pare însă că niciunul dintre cei doi nu este gata să cedeze. Întrebată în seara zilei de luni, în cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune, cine totuşi va fi candidatul celor trei partide, Maia Sandu a răspuns: „poporul va alege”.

„O să ne spună poporul cine este candidatul. Pentru că eu pot să mă consider cea mai bună, domnul Năstase se poate considera cel mai bun. Nu decid nici eu, nici domnul Năstase. O să decidă alegătorii. Cine e mai bun o să decidă poporul”, a declarat fostul ministru al Educaţiei.

Maia Sandu și Traian Băsescu - Sputnik Moldova
Politică
Război între Sandu și Năstase, înainte de prezidențiale

Sandu nu a explicat cum va decide poporul care este candidatul comun al PLDM, PAS și Platformei ”DA”.

Nici Viorel Cibotaru nu a fost gata să răspundă cine are mai mari şanse de izbândă la prezidenţialele din 30 octombrie: o femeie sau un bărbat. Liderul PLDM a declarat că nu este etic să dea răspuns la o asemenea întrebare.

Anterior, în presa de la Chișinău au apărut dezvăluiri despre unele presiuni ce ar fi fost exercitate de anumite cercuri occidentale asupra PLDM, PPEM și Platformei DA, pentru ca aceste formațiuni să renunțe la propriul lor candidat în favoarea fostului ministru al Educației, Maia Sandu.

Fluxul de știri
0