Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Adio, candidat unic! Platforma „DA" a făcut alegerea

© Sputnik / Мирослав РотарьАндрей Нэстасе
Андрей Нэстасе - Sputnik Moldova
Abonare
Avocatul Andrei Năstase este candidatul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr la alegerile prezidenţiale din 30 octombrie. O decizie în acest sens a fost făcută publică marţi.

CHIŞINĂU, 30 aug — Sputnik. Potrivit unui comunicat al formaţiunii, miercuri, 31 august, Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr va depune la Comisia Electorală Centrală documentele necesare pentru înregistrarea grupului de inițiativă în susținerea candidatului Andrei Năstase la funcția de Președinte al Republicii Moldova.

Руководитель Sputnik Молдова Владимир Новосадюк читает стихотворение Михая Эминеску - Sputnik Moldova
Alegerile prezidențiale: poker în stil moldovenesc

Anterior, trei formaţiuni — PLDM, PAS și Platforma "DA" — au anunţat că vor avea un candidat comun la alegerile prezidențiale din această toamnă. Liderii celor trei partide, Viorel Cibotaru, Maia Sandu și Andrei Năstase, au semnat o declarație privind susținerea unui candidat comun la alegerile prezidențiale din 30 octombrie. Astfel, decizia de astăzi a Platformei „DA" nu înseamnă altceva decât că cele trei formaţiuni nu au putut ajunge la un numitor comun în privinţa candidatului unic. Cel mai probabil, în scurt timp va urma o decizie similară a partidului condus de Maia Sandu. Rămâne să aflăm pe cine vor susţine liberal-democraţii, dacă însă nu-şi vor înainta şi ei propriul candidat.

La 31 august începe perioada electorală pentru alegerile prezidențiale din această toamnă.

Fluxul de știri
0